Jerichos murar faller i ljuset av verkligheten

2014-01-27

Walls_of_Jericho_Fall_Down

Jag skall villigt erkänna att jag inte vet riktigt vilket som jag tycker är värst av motvalsande vänsterradikaler som inte förstår att deras ideologi har varit skapad och kidnappad ifrån början, eller liberaler som aldrig begripit att den liberala schimären alltid varit och alltjämt utgör kuliss för imperialismen och att dessa hangarounds aldrig någonsin varit annat än ekonomisk kanonmat för 1% i toppen.

Bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken.

De västerländska demokraturerna har därför framgångsrikt konstruerats som ett politiskt system där den rimliga folkviljan systematiskt alltmer förnekas ur varje perspektiv av praktiken, av den politiska "härskande" klassen samtidigt, som folkviljan hedras genom falsk teori och retoriska kulisser.

Att denna pseudo-demokrati är en komplett bluff kan nu ses ur snart sagt varje perspektiv som någon människa överhuvudtaget kan uppbåda, i varje rättsligt upphävande av folkvilja, i varje expansion av icke-valda befogenheter och faktiskt nu även i princip i alla så kallat demokratiska omröstningar som innebär att en politisk representant överger ännu en ståndpunkt som vann valstöd för representationen.

”Corruptimus Republica plurimae leges (Ju mer korrupt en republik är, desto flera lagar har den)” Inte undra på att banklagstiftningen är omfattande, således.

USA, Europa, Kina och alla världens utvecklade ekonomier är, om man skall tro på bankernas tjänstemän, helt immuna mot det som hände på Cypern. Den nuvarande uppfattningen av de bästa och smartaste politofåner, är att dessa länder är helt enkelt för stora för att ständigt stå inför en total kollaps av sina banksystem.

Men tänk om de hade fel? Tänk om privata skulder har nått sådana obscena nivåer att de lån som har tagits av långivare aldrig kan betalas tillbaka? Vad händer om ett land som Kina, som innehar biljoner dollar i likvida medel och har moderna centralbankregler, stod inför ett sådant problem?

Det kan inte att hända, eller hur?

I det svarta elfenbenstornet på Brunkebregsåsen smider därför Åsa Nisse dolska planer om rök och speglar. Även i Rose & Bad pågår nu en febril verksamhet för att uppfinna ny rök och nya speglar för illusionernas vidmakthållande.

Ur det globala perspektivet hörs trumpeterna från tornet i Basel nu alltmer intensivt.

+ Turkiet står inför stora inrikespolitiska / ekonomiska problem - det är ingen överraskning att en del "luft" kommer ut ur den valutan, obligationer och aktier som nyligen var så älskade kommer att hämta sig. Sammantaget är Turkiet nu billigt - man ska köpa denna dip.

+ Sydafrika står inför arbetsrättsliga frågor. Detta förklarar nedgången i Rand. Detta är inte en berättelse om en "smitta". Det är ett rent isolerat fall.

+ Brasilien lider tillfälligt av någon oklar svaghet i förhållande till andra marknader. Men Brasilien är ett "särskilt" fall - detta är det land man skall satsa på i framtiden.

+ Argentinas devalvering är en bra sak. Varje gång som Argentina har träffat en vägg under de senaste 30 åren, så som de har gjort igenom det här, så har de kommit ur stärkta. Att köpa i denna dip kommer att vara en Moneymaker.

+ Japan kommer att "piska bort deflationen" 2014. Den kommande 40% ökning av den nationella momsen kommer inte att bli ett farthinder alls. Den (fortfarande) billiga valuta som har utvecklats, är på väg att utlösa en exportboom. Japan har "Platinum mynt" alternativet, och landet kommer att använda den möjligheten för att eliminera skuldproblemet.

+ Europa är verkligen i "återhämtningsläge" den här gången. Alla bevis som du behöver för att bekräfta detta är att spanska tioåriga obligationer såldes häromdagen (i storlek - E13b) på billiga 3,75%. Erbjudandet var 3X övertecknat. Minst.

+ Något "värsta fall" i Puerto Rico kommer aldrig ses. Finansministern i USA Jack Lew kommer apa efter Mario Draghi och lova att PR inte ska fallera. Det finns stora pengar att tjäna på PR-obligationer.

+ Kinas senaste "blip" i finansieringskostnader kommer att försvinna från och med 1 februari (nyår). Det faktum att det kommer att bli en konkurs för en finansiella förvaltningsprodukter inom ett par dagar är väl känt - det är redan intecknat i fredagens marknadstryck. Kina Inc. kommer inte att tillåta konkurserna att sprida sig. Och vad är det som alla klagar på? BNP på 7,5% är i korten.

+ USA som jordens tillväxtmotor kommer att ha det bästa året för BNP-tillväxten någonsin. De stora företagen översta rad / vinst som kommer att följa denna ekonomiska spurt, som kommer att innehålla multiplar i expanderat välstånd. Janet Yellen har bekräftat att hon kommer att hålla den korta räntan på noll i åratal framöver, så Feds insatser har effekt och gör att ekonomin mår bra. Köp statsobligationer i denna dipp!

+ Den amerikanska bilden är ljus på grund av alla dessa nya hål som håller på att grävas i marken från Colorado till Pennsylvania. För första gången på årtionden är råolja / crude ett vinnande kort. 75 $ WTI ligger i den amerikanska framtiden. Efterhand som detta utvecklas, så kommer det inte finnas någon meningsfull konsekvens för Saudiarabien, Iran, Irak, Indonesien och det skadar inte Mexiko det minsta.

Jag antar att alltfler ser mönstret i dessa ironier och också ser hur illa det egentligen är med allt ifrån moral till den punkt där vi nu befinner oss.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram