Trollkarlen från Oz

2014-01-16

CowardlyWizard

Jag hör alltfler människor som gör alla möjliga typer av förutsägelser om vad de krafter som kommer att styra, kommer att tillåta eller inte tillåta. Ärligt talat, de behandlar denna grupp som om vore den allsmäktig.

Bara för att vara tydlig, termen, "krafter som" syftar i allmänhet på partnerskapet mellan centralbankskarteller, mega-företag, och regeringar (inklusive militär, spionorgan, och hemliga poliser).Jag kommer att använda det på detta sätt också.

Och medan dessa grupper har en enorm makt inom vissa områden, så är de INTE gudar. I själva verket är de, som individer betraktat, inte mycket mer kapabla än någon vanlig människa. Många av dem, särskilt på de högre nivåerna, innehar dessutom sina positioner från födseln och inte nödvändigtvis (eller ens oftast) av någon slags meritokratisk anledning.

Med tanke på detta så kan dessa maktmäklare behålla sin situation på två sätt:

  1. Genom att anställa särskilt smarta - dumma - människor.
  2. Genom att vara fokuserade och hänsynslösa.

Jag har känt politiker och regeringstjänstemän, och några av dem har gjort intryck på mig som smarta. Jag har träffat ett fåtal människor som arbetat på centralbanker och det slog mig att de har en väl odlad air av separation, men absolut inte var ovanligt smarta.

Men långt viktigare än mina intryck är några fakta:

  1. Om de var så smarta, skulle de ha dödat Internet år 1989, när dödsfallet skulle ha gått obemärkt förbi.
  2. De kunde ha, om de var så stora och smarta, dödat Bitcoin år 2009, innan det visade sig för världen att krypto-valutor både kan vara effektiva och hållbara, om de kontrolleras av samhället och inte är möjliga att spekulera mot.

Vi skulle kunna lägga till många andra exempel. Men hur vi än ser på detta, så har dessa stora dominerande bossar nästan aldrig varit mentala jättar.

Hänsynslösa, ja. Genier, nej.

Våra Attityder är vad som behöver förändras

Det finns en bra gammal historia om att binda en elefant vid en stolpe, som vi knyter hundar till stuprännor:

En tränare knyter en liten - ung - elefant på en parkeringsstolpe och elefanten får veta att han / hon inte är stark nog för att komma undan. Efter en stund, slutar den att försöka komma loss. Sedan, när elefanten växer och lätt är stark nog för att fly, så kommer den aldrig att försöka.

Så vitt jag vet, är denna berättelse sann (även om jag aldrig har granskat den noga). Men detta är verkligen det sätt som de flesta av oss agerar på. Vi tror att maktmäklare är så överväldigande kraftfulla att vi inte ens kan ha något hopp om att kunna motstå deras vilja. Så i stället för att skada oss själva genom att slåss mot repet - sytråden - runt våra ben, ger vi helt enkelt bara upp.

Verkligheten är dock den att maktmäklare bara har den makt som vi ger dem. Om folk helt enkelt slutade att lyda - slutade att ta dem på allvar - skulle maktmäklarvärlden rasa på kort tid.

Vad de produktiva människorna i vår tid behöver är civilkurage. De måste veta att de har rätt att behålla sina friheter, att det är rätt för dem att se till sina egna behov och behoven hos deras familjer. Och, framför allt behöver de veta att deras moral är bättre än den hos tjuvaktiga och manipulativa makthavare.

Det är dags att börja dra in våra insatser och bygga en värld som passar oss , inte dem.

Om tillräckligt många av oss tar det uttalandet på allvar, kommer maktmäklares roll snart vara på väg ut genom nödutgången.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram