Livet på resan

2014-01-01

C U

Under större delen av mitt liv har jag haft en tendens att resa längs okända vägar bara för att se vad som finns längs vägen. När vägarna väl är kända för mig försöker jag sedan arbeta in dem i min reserutin så mycket som möjligt.

Även om jag har rest en väg dussintals gånger tidigare, så finns det alltid mycket mer att se och lära längs vägen om jag bara skulle bry sig om att verkligen se med eftertanke och inte bara se med tom blick.

Man kan hitta inspiration överallt där man ser efter med tanke - eftertanke, det finns alltid ett medvetet val som vi ofta ignorerar eller inte ens är medvetna om att det existerar.

Sanningen är att jag alltid har haft oändliga möjligheter att utforska dessa val, men att jag var alldeles för blind eller lat (galen?) för att någonsin helt se dem för vad dessa valmöjligheter egentligen är. Man behöver inte resa långt i sig själv för att uppleva de oändliga möjligheter som finns för varje dag. Livets val är bara absoluta "eller" i stället för "och" beslutspunkter under befäl av omständigheter eller destination, om jag medvetet väljer att skapa dem så.

Sanningen är att när jag så önskar, kan jag blunda och komma in i mig själv för att se vilken typ av överraskning eller inspiration livet har att erbjuda. I slutändan är det inte ett val av resa eller destination, utan snarare resa och destination.

Livet är målet som är resan. Vi kan ha livets kaka kvar och ändå äta den, därför att våra medvetna, aktiva och frivilliga livsval antingen fyller på eller tömmer kakburken. Medvetet utöka området för val, sedan agera utifrån dem och du kommer att fylla på din livets kakburk. Förändrar vi oss inte tillräckligt mycket själva själsligt som individer så blir livet tomt och innehållslöst, då äter vi den kaka som inte sedan finns kvar.

Om det finns ett tema som genljuder i mig, inom klockans ton för kognitiv dissonans, så är det att ifrågasätta allt som börjar med oss själva.

Bara för att vi alltid har svängt vänster i slutet av uppfarten betyder inte att vi ska göra det i dag. Gå upp trettio minuter eller en timme tidigare och sväng höger i stället. Mer än något annat som du kommer att göra under dagen, bryt dig loss från din rutin på ett litet men betydelsefullt sätt som kommer att förstärka ditt fortsatta uppvaknande genom att ändra dina fysiska och mentala perspektiv, vilket i sin tur fortsätter att befria sinnet.

Nästa gång du når den första beslutspunkten i varje aspekt av ditt liv (fysiska, andliga, karriär, familj, resa, hobby etc.) blundar och ser in i dig själv, in i livets kakburk. Kanske du blir förvånad över hur det ser ut och var detta kommer att ta dig därifrån. Betrakta dig själv med eftertankens kranka blekhet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram