Konsumismens draksådd

2013-12-25

Drakens konsumtion

Konsumismens zenit har passerats och lever i kanske de mest intressanta och farligaste av dagar som människor har levt igenom sedan mycket länge, på jorden. Konsumtionens drake avlades och såddes i den  mänskliga moraliska syndens vind och skördar nu därför ondskans storm.

Många människor, kan i ljuset av den överväldigande naturen av förändrade nationella och globala omständigheter, försöka ignorera eller försumma de traditioner som ingår i Julen. Men det är också faktiskt i de värsta av tider som traditioner behövs för många människor, traditioner utgör moralisk och beteendevetenskaplig vägledning. De håller oss jordade i den nödvändiga grunden av erfarenheterna från det förflutna, och de ger oss insikt och solidaritet när vi går in i morgondagen, detta är på gott och ont givetvis om det har missbrukats.

Men oavsett hur mycket som MSM än försöker korrumpera människor till egocentrerad konsumism inför julen, så består ändå alltid de underliggande mänskliga värdena fortfarande i någon form och omfattning.

Det finns alltid lite tid över till eftertanke. Om människor hade sökt denna typ av goodwill varje dag, som de tenderar att tänka på och komma till insikt om under ledig tid, så skulle planeten garanterat vara en mycket bättre plats. Det är inte nöden som är uppfinningarnas moder, det är den mänskliga eftertanken.

Många och alltfler inser vi kanske mer än andra att de krämpor vårt samhälle nu lider av, dock inte enbart kommer att kunna lösas med goda avsikter och optimism allena. Vi förstår att det finns en stor konflikt i rörelsen mellan människor som vill ha makt, och människor som vill ha fred och frihet. Vi förstår att denna konflikt förmodligen kan komma att bli våldsam.

Men, med tanke på denna möjligen oundvikliga kamp, så inser vi också att det är av yttersta vikt att de miljoner människor av oss på som finns på frihetssidan, behåller vår högsta känsla av mänsklighet.

Julen, i sin kärna, blev nog därför från början också en representation för det bästa i människan, även om Athanasius hade helt andra idéer. Julen representerar i sin grundläggande mänskliga tanke den raka motsatsen till vad den bankstyrda korrupta etablering som kallar för regering och riksdag skulle vilja se i vårt samhälle idag i form av tillväxtskapande konsumism.

Det är de mänskliga värdena som måste verka ledande och som vi måste bli, för att själva komma igenom den annalkande stormen intakta. De kommande dygnen av allmän eftertanke kan verkligen bli de farligaste någonsin för den rådande maktordningen.

Det kommande året har därför också stora möjligheter att bli ett år av farlig socialklimatisk utveckling. Det kommer inte att bli ett lugnt år. Ännu så länge, så hoppas jag därför verkligen att du kommer att ta en stund under dessa helgdagar för att reflektera, upplysa och prata med andra och för att tillsammans tillbringa tid med dem du bryr dig om och för att finna någon glädje i en annars förvirrande värld.

Det finns alltid hotet om mörker i människans liv, men omvänt, så kommer det också alltid att finnas ljus till ledning. Vilket råder från dag till dag, från generation till generation och som beror på vår förmåga att minnas tillsammans, även i de mest förfärliga av scenarier, vad vi verkligen står för och vilka vi i verkligheten är som människor även när det blåser kalla motvindar.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram