Drakar och bubblor

2013-11-27

gold smaug

Av någon rimlig anledning, så tror jag att det är säkert att säga, utan att bli anklagad för att fara med osanning, att det sista kvartalet 2013 hittills har varit en galen omgång ekonomisk rysk roulette. Ännu mer oroande är det faktum att de flesta av den människor i befolkningen fortfarande har liten eller ingen aning om att att även Sverige var på gränsen till en katastrofal ekonomisk katalysator i alla fall minst tre gånger under de senaste tre månaderna och att vi står inför en ännu större acceleration av dramatik den kommande tiden.

Som jag inte sällan har påpekat, så är ekonomisk kollaps inte nödvändigtvis en händelse, det är en process. De mest skrämmande delarna av denna process brukar inte bli synliga förrän det är för sent för vanliga människor att reagera på ett konstruktivt sätt. Samtliga av de faror som jag brukar behandla i det som jag skriver kan mycket väl ställa avgörande bränder redan i morgon, detta är hur nära vårt samhälle balanserar på kanten.

Men händelserna hittills verkar vara att rädda den kortsiktiga men alltmer förvärrade situationen, för en enda viktig sak, att bevara systemet. Om det värsta är möjligt, anta det värsta är sannolikt. I nästa etapp, eller när nästa regn av ekonomiska bombmattor kommer. Kanske något smärtsamt, kanske rent av dödligt kan inträffa.

Tråkigt nog, så länge Svenskarna fortsätter att vara beroende av detta befintliga korrupta system, så kan globala bankirer dra ur kontakten på sin fritid och bestämma djupet på såret med vetenskaplig precision. Den befolkningsmässiga draken måste vakna nu.

En av de mer smärtsamt aningslösa synpunkter som förståsigpåare de senaste veckorna uttrycker, är att bara för att alla talar om en bubbla, så kan det omöjligen vara en bubbla .

Naturligtvis, om någon är inställd på endast filtrera allt som nämns om begreppet bubbla, så kommer naturligtvis detta att skapa en kognitiv partiskhet och tolka världen bara genom ögonen på "bubbelskådare."

Baksidan är naturligtvis att alla människor inte är själlösa medlemmar av lämmelflocken, som rusar huvudstupa nedför det stup som nu väntar lämlar precis runt hörnet. De finns människor som fortfarande kan dra enkla matematiska slutsatser och faktiskt minnas hur fundamenta såg ut (som en påminnelse, multiplarna före 2007 såg mycket billiga ut också ... innan EPS för S & P under 2008 föll med över 50%, vilket i efterhand kan konstateras skulle ha gjort dessa framåt - multiplar 100% högre).

Men med enkla logiska felslut åsidosatta, visar empiriska bevis att även om det har varit en verklig ökning på internet av omnämnanden av "aktiebubbla" enligt Google Trends, så är det fortfarande långt under sin tidigare högsta ... notering i maj 2007 och oktober 2007, strax före och vid själva höjdpunkten av den sista aktiebubblan. Så ingen ko på den isen alltså 😉

Vi kan dock bara anta att samma förståsigpåare som på något sätt får medial samtalstid nu, var desamma intressen som sommaren 2007 då S & P hade bestigit sin tidigare topp, dock utan världshistoriens största fiskala stimulanser, återigen är här för att bara tala om för alla, att bara för att alla talar om en bubbla gör detta att det omöjligen kan vara en bubbla ...

bubblor-1

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram