Oskuldens tid

2013-10-18

trick

I stridshingstens land gäller sköna dollarns kyskhetsbälte som vi fick av Råååsevälte...till ryggrad i vårt valutafinansiella kreditbaserade system, precis som i resten av världen inom BIF och IMF. Men se o-skuld i en värld baserad på kredit, är en mycket svårförståelig betingelse. Någons pengar är ju alltid någons skuld.

Idag är det amerikanska finansiella systemet kärnan i det globala finansiella systemet. Detta eftersom nästan alla använder den amerikanska dollarn för att köpa olja och att handla med varandra i internationell handel, så skapar detta en enorm konstgjord överefterfråga på dollar runt planeten. Så andra nationer har i allmänhet varit mycket glada för att ta dollar i utbyte mot olja, billiga plast prylar och annat som till exempel amerikanska konsumenter "behöver".

Stora exportländer ackumulerar därför också enorma högar av dollar - inte sällan i formen av digital konfetti, men i stället för att bara låta alla dessa pengar ligga där, så investerar dessa länder inte sällan stora delar av sina valutareserver i amerikanska statsobligationer -skuldsedlar, som lätt kan avvecklas - realiseras vid behov. Men vad händer då om USA inte fullgör sina åtaganden.

Så om det amerikanska finansiella systemet är kärnan i det globala finansiella systemet, då är USA: s skuld "kärnan av kärnan" som vissa människor väljer att uttrycka detta. Nervbanan i imaginära finansiella ryggraden.

Amerikanska statsobligationer är nervcellerna eller bränslet - trycket för denna - låna och spendera cykel - som den globala ekonomin är beroende av.

Därför kommer en betalningsinställelse på USA: s skulder vara en så stor sak. En betalningsinställelse kommer orsaka att räntorna skjuter i höjden och hela det globala ekonomiska systemet går över styr och drar med sig hela det enskilt kontrollerade kreditbaserade systemet då skuldfordringarna i bankernas balanser havererar.

Tyvärr för alla som fortfarande lever i fantasiernas värld, så kan inte den amerikanska skuldspiralen gå vidare på obestämd tid. Den ackumulerade skuld, som skapas av att den aggregerade räntekostnadstillväxtens krav på nykreditbildning - ökad skuldsättning, växer långt, långt mycket snabbare än vad den organiska ekonomiska tillväxten någonsin kan göra för att försörja den accelererande räntekostnaden på skulderna och detta gör därmed att skulderna är helt och fullständigt ohållbara. Det invertebrata [ryggradslösa -> egennyttiga] svenska folket med sin kärlek till pengar, kommer därför med fullkomlig naturlighet inom kort att tvingas till en både själslig och andlig resning.

Inte mycket väsentligt har egentligen förändrats i våra liv under de senaste tjugo åren. Symtom på en djupare rotad moralisk korruption dyker dock nu upp allt oftare och större både här och där, förebådade en större kris, men krisen i sig har inte kommit ännu.

Vi lever fortfarande i en tid av Pax Americana [City of Londonstyrt] , den gamla republiken är dock nu ett mycket ansträngt och uttröttat kulissimperium, med den överexpanderade amerikanska dollarn som världens reservvaluta i ett oundvikligt accelererande förfall som bara väntar på att realiseras i människors medvetande.

Detta kommer att ändras, väntans tider är över.

Nästa uppgift för historien är därför att avveckla de ohållbara och moraliskt korrumperande strukturer och institutioner som inrättats av det senmoderna samhälle som bevarare, vilket har förlängts nu så långt det kan gå. Vårt enskilt kontrollerade skuld-baserade monetära systemet kommer att kollapsa, då kommer också inte helt otippat vår digitala skuldkonfetti vara värdelös. Skulder och icke betalningsbara förpliktelser kommer i allt att haverera tillsammans med vad som detta för med sig.

Det finns alltmer växande ironier och stora motsättningar i vad som tidigare utgjorde människors hem - tröst och hopp för tanken om frihet, men som nu alltså blir någonting alltmer illvilligt ofritt och alltmer despotiskt.

Våra "ledare" leder uppenbarligen inte längre, utan de försöker i stället att kontrollera oss - de är uppenbart allt mindre legitima för varje dag som går, deras lagar är nu korrupta eller sämre. De är dock nästan färdiga och de kommer att sopas bort med tidvattenströmmen i ljuset av verkligheten.

Inga lagar eller regler, kan ersätta den individuella moralen hos den enskilt fritt tänkande människan.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram