Van - sinnet växer.

2013-10-15

307776_424170147641232_876393081_n

Minns hur vi fick höra gång på gång att Europa var räddat? Minns hur vi upprepade gånger fick veta att Europeiska centralbanken (ECB) skulle göra "allt som krävs" för att fixa saker? Den finansiella soptippsföreståndaren Dråplige Draghi, gör i detta en ultimat och öppen parodi på allt vad upplysta och medvetna befolkningar - demokrati - kan uttryckas vara.

Slår man ut allt det uttryckta så kan ingenting bättre beskriva definitionen på skitsnack. Sannerligen, IMF bara meddelar följande:

Ingen vet den verkliga omfattningen av potentiella förluster för Europas banker. Hör bara på den!

Internationella valutafonden antydde allvaret av problemet den här månaden i den månatliga rapporten och säger att bara de spanska och italienska bankerna möter € 230.000.000.000 (310 miljarder euro) i förluster enbart på krediter till företag de kommande två åren. Vad som händer med dessa företag och vad som blir effekten på den nationella aggregerade organiska ekonomiska tillväxten, det nämns inte...

Ännu fem år efter det att USA krävde av sina stora banker att ta in nytt kapital(krediter...) för att lugna investerarna, så kämpar Europa fortfarande för att införa en omöjlig ordning i vårt finansiella system och har gett katastrofhjälp till fem länder. Det kreditbaserade valutafinansiella systemet befinner sig i verkligheten i stagflation och ingenting annat, skulderna måste växa tills dess att systemet havererar.

Kom ihåg, Spaniens banksystem som var bra ända tills det krävde en 100 miljarder Euro bailout. Bara sex månader senare meddelade en av deras största problembanker (som hade tagit emot 18 miljarder euro i bailoutmedel) att den fortfarande hade en negativ värdering.

Hela EU: s banksystem är kvalificerat insolvent och allt blir bara värre. Till skillnad från USA där bankerna åtminstone höjt kapitalet (kredittillgodohavanden) för att ge sken av att ta itu med sina problem, även om detta rent funktionsmässigt ändå bara är rök och speglar, så har EU-bankerna inte anskaffat något kapital alls.

Inte heller har de minskat sina riskvikter - leverage (26 till 1 i genomsnitt). Istället har bankerna helt enkelt bytt skräptillgångar som säkerheter med ECB, som räknar detta skräp som 100 cent på euron, alltså fullvärdigt. Som tack för detta så ger ECB likviditet till bankerna.

Det hela är en gigantisk lögn. Du har banker som ljuger om vad de är skyldiga till ECB, som ljuger om den verkliga risken för de banker som swappar ut obligationer från EU-länder som ljuger om sin ekonomi i utbyte mot gratis pengar så bankerna kan fortsätta ljuga. Happy go lucky!

Ärligt talat så gör hela röran att USA ser bra ut vid en jämförelse. Dessa dåliga lån, belåningsgrad och snart nog varje fråga är värre för EU: s banker än för USA:s.

Det moraliskt intellektuella rucklet - baracken - i Washington uppges nu av SNM [skitsnackmedia] närma sig ljuset i tunneln som kallas för lösningen på skuldkrisen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram