Ännu grå gryningsprofets dagsverk.

2013-10-09

gandalf__the_greyTillbaka i tiden till valet, då dåvarande – nuvarande - stasiministern lovade den pursvenske Sven af Banan och resten av Sverige också för den delen, att han avsåg att införa arbetslinjen för att sprida välfärden, det skall nämligen löna sig att arbeta, så kom det sig då att de mer demokratiska och liberala väljarna började att alltmer omfamna begreppet rikedom genom omfördelning ur arbete, under den också alltmer, på något vis filtlika täckmantel som kallades frihet, jämlikhet och demokrati..

En tilltalande plan tyckte  ändå en majoritet, en plan som skulle verka gynnande för alla svenskar, det var ett löfte till de sökande om hopp och förändring, men till vad egentligen, det ställde sig inte så många människor frågan.
Tillräckligt många svenskar hoppade dock på tåget och vid statsministerns framträdande direkt efter valet, jublade de av glädje och beskäftighet över hans varje ord.

Ingen hade dock någonsin ställt sig frågan varifrån pengarna skulle komma för all denna nyfunna rikedom som han, stasiminsistern, hade lovat att skänka dem….och faktiskt ännu färre människor ändå, måste ha ställt sig frågan vad pengar egentligen är istället för vad pengar gör.

Om "makten" kan få dig att ställa fel frågor, så behöver "makten" inte heller oroa sig för att behöva ge dig det rätta svaret. I ett system där bankernas pengar styr den ekonomi som kontrollerar politiken så gäller nu därför följande idag.

Kognitiv dissonans har försatt nästan hela befolkningen inom BIS och IMF och resten av världen i ett för - troende på valutan "dollar." Trots att någons pengar alltid är någons skuld i ett kreditbaserat system. Vilket är en något ödesdiger inbillning som det skall komma att visa sig.

Omedvetna människor är omedvetna om att vara ovetande och som en konsekvens, så är omedvetna människor inte intellektuellt förmögna till att ställa rätt frågor. När människor presenteras för verkligheten om deras egen sanning, så tror därför människor inte på beskrivningen av verkligheten. Istället tror människor på lögner som matas till dem av makten så att den verkliga sanningen låter som lögn. sanningen är alltid enskild och verkligheten är alltid den gemensamma.

Så hur mäter nu människor i detta land [ett land som av stasiministern har beskrivits vara bebott av ett sovande folk] sin rikedom och kanske framför allt hur mäter människor varandra? Jo, genom den skuldbaserade digitala konfetti som skapas av de enskilda bankernas vinstmaximeringssyfte. Alltså genom skulder, precis så fria är människornas sinnen. Grundlurade är inte ens förnamnet på detta själsliga tillstånd. De exploderande psykologiska ohälsotalen får ju därför närmast se som en skönskrivning av verkligheten

Nästan alla människor idag, mäter värde genom skuldsättning. Vad är motsatsen till skuld? Frihet från tvång, som dessutom har en ovillkorligt dokumenterad historia av att vara en inneboende värdemätare för människor. Det svenska folket älskar nu således över allt annat, att se andra människor skuldsatta. Ett föga smickrande karaktärsdrag vill jag nog påstå.

Det kreditbaserade valutafinansiella systemet inom BIS och IMF är nu dessutom på fullkomligt naturlagsmässiga grunder för närvarande helt engagerat i sin egen "dödsdans", detta med allt snabbare ökande odds för att detta kriminella banksystem plötsligt, ställs inför den verklighet av vad som systemet egentligen är och alltid har varit, alltså ett rent demokratiskt bedrägeri med enskilt nyttomaximeringssyfte och ingenting annat.

Detta sker alldeles oavsett om denna utveckling nu sker med tempot allegro eller adagio, ingen vet säkert vilket, bara att det ovillkorligen kommer att ske. Men bland andra och alltfler, så är det dock en sak som är helt säker, de som har sina valutareserver i dollarvaluta, de kommer inte längre tolerera västvärldens bank - pyramidspel eller dess förolämpningar mot värdet på "dollarn," för evigt. Så är det bara. Det är inte roligt, det är inte tråkigt, det bara är.

Den mediala fokusförskjutningen går nu därför också på högvarv, med marknaderna så besatta av utvecklingen med USA: s skuldtak, att absolut ingen (nåja), märkte att den japanska bytesbalansen blev 152 mot förväntade 520, industri produktionen i Spanien (-2,0%, förväntade. -1.6%), orderingången i Tyskland ( -0.3%, förväntade. +1,2%), handelsbalansen i Tyskland (€ 13,1 mdr, förväntade. € 15,0 miljarder) och Jan-Aug skatteintäkter i Grekland under förväntningarna med 5,7%, alltihop missade målen något fruktansvärt och alla tal om en europeisk återhämtning (vilken ju ändå bara drevs finansiellt och inte realt av ett kort uppsving av kinesiska kredittillflöden som hittade sin väg in i den europeiska ekonomiska gasledningen) är återigen helt och fullt bara bestående av rök och speglar.

Men med Barackregimen på allas näthinnor, även uppenbarligen nu alltmer för både Kina och Japan, så vem bryr sig egentligen om grunderna till problemen: trots allt så finns det ju ett centralbanksystem till för att dölja det faktum, att ingenting utom en ökande skuldsättning som likviditetsinjektion spelar någon roll för systemets fortlevnad, någons pengar är ju som bekant alltid någons skuld.

Detta alltså även om det innebär en total kollaps av den faktiska organiska ekonomi som makten separerar alltmer från de primära bankerna för utsugning med hjälp av ett eller flera lager av mindre banker, krascha och brinna, den brända jordens taktik 2.013 är snart här. Den banklojala Barackregimen kommer givetvis att försöka trovärdiggöra den politiska enigheten bakom det gemensamma amerikanska valutavärdeansvaret, men alla kan nu ändå se att kejsaren är fullkomligt naken, men han vill tydligen ändå försöka att dansa vidare.

Ingen regering eller centralbank med valutareserver i dollarvaluta, kan nu sitta på sina händer när väl den första spelaren reser sig och börjar gå mot utgången för att slippa delta i spektaklet. Så alldeles oavsett nu att Barackregimen kommer att uppvisa en lösning för både budget och skuldtak, så vet nu omvärlden i en alldeles för stor utsträckning att den kreditbaserade dollarvalutan aldrig kommer att kunna räddas och att den kommer att dra det kreditbaserade valutafinansiella systemet inom BIS och IMF, med sig ner i fallet.

Det svenska politiska ansvarstagandet från stasiministern då? Ja, vad skall man säga om detta i ett läge som det innevarande? Det finns inte mer att säga.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram