Från mörker till ljus.

2013-10-10

548071_10151175546567864_646628191_n

Många människor kommer snart att tvingas lära sig att inse skillnaden mellan sanningen om verkligheten och verkligheten om sanningen.

Ingen tror på allvar längre att länder, samhällen och individer för evigt kommer att släpa på den växande bördan av dessa ovillkorligt ökande räntebetalningar.

Det är uppenbart att förr eller senare så kommer alla dessa skulder att likvideras på ett eller annat sätt, men absolut inte genom betalning av räntor och amorteringar i enlighet med villkoren i avtalen och vid det tillfället då havererar bankernas balansräkningar. Skulden blev till sand.

I sin glans dagar före systemets skuldmättnad så kunde liberalismens kuliss i vissa västerländska länder verkligen genom organisk ekonomisk tillväxt hantera delar av deras långsiktiga skuld genom ärlig ersättning enligt vad som avtalats. Men för det mesta så staplade naturligtvis de nya skulderna bara ovanpå de gamla. Den ekonomiska historien från förra seklet visar på en stadig ökning av mängden på den sammanlagda skuldsättningen.

I detta avseende betydde det föga om lånen var på ett formellt sätt oförbätterliga eller inte, avsiktligt och praktiskt så var de som regel ändå betraktade och behandlade som sådana. Ingen med IQ större än skonummer eller med minsta förståelse för exponentiella funktioner kunde ju gärna på allvar tro att en skuld på flera miljoner skulle kunna amorteras bort med tusen kronor i månaden.

Detta system var en sällsynt arrogant presumtion för möjligheten att låna ut för att låna ut pengar i evigheternas evigheter, att göra slavkontrakt för evigheten, för att skuldsätta alla människor för alla tider framöver!

Vi ska därför nu befinna oss i dödsångest inför utsikten av en finansiell systemkollaps och en totalt ihopfrusen kreditmarknad. Nämligen, här är en färsk amerikansk tidningsartikels tillkännagivande: " US Treasury varnar för att ett skuldhaveri skulle kunna störta Amerika ned i värsta lågkonjunkturen sedan depressionen. " SvD i saken " Utan en gemensam syn på vad amerikanska statspapper är värda så blir det svårt att agera. Världens ekonomiska ekosystem blixtfrysas i en betydligt värre permafrost än den köldknäpp som följde i spåren på Lehman Brothers."

De presstituerade propagandisternas basunerande liknar alltmer någonting som får de bibliska hornstötarna som raserade Jerikos murar, att framstå som en trevlig vårkonsert för barnen. Men vad kan man begära i ett informationsklimat av ökande rörlighet, från ett system som bygger på att människor inte har kännedom om tingens verkliga ordning

Vad? Inte igen! Vi inte bara dyker ner i den "värsta recessionen sedan den stora depressionen"? Vi var ju just där! Och ändå, här är han igen, den stora depressionens lieman.

De presstituerade blåser upp händelsen i förväg ut ur alla rimliga proportioner (deras uttalanden kan knappast låta mer apokalyptiska om så en asteroid var på väg att slå sönder jorden). Vi skall vara livrädda för att inte betala våra skulder. Trots att vi har fått lära oss att vi skall förlåta dem som oss skyldiga äro.

Någonting är uppfattat som alltmer upp och ner, den uppfattade tillvaron. Vår uppfattning om verkligheten eller verkligheten om vår uppfattning. Visserligen kämpar gudar förgäves mot dumhet, men dumheten står sig rätt hyfsat slätt mot tiden. Tiden vinner all - tid.

Vladimir Putin är nu även nominerad till Nobels fredspris ... för att förhindra en tidigare mottagare av Nobels fredspris (Barack Obama) från att starta ett krig Syrien.

Samtidigt har Kinas vice finansminister Zhu Guangyao viftat intensivt med fingret åt det amerikanska finansdepartementet, och varnat för att "klockan tickar" och att Obama omgående skulle " vidta målmedvetna och trovärdiga åtgärder för att undvika en konkurs på sina statsobligationer."

Allt detta kommer vid en tidpunkt då USA har fångats med byxorna nere med att spionera på resten av världen, inklusive sitt eget folk ... med ett synnerligen benäget bistånd av ett litet i den kalla Norden, dess allierade har därför också givetvis också blivit utsatta för spionage. Detta föranledde Brasiliens president Dilma Rousseff att avbryta ett officiellt besök i USA den här månaden.

Detta är fantastiskt när du tar ett steg tillbaka och tittar på helheten.

Ryssarna hindrar en amerikansk militär invasion. Kineserna har faktiskt klivit in och sagt något offentligt för att säkerställa att den amerikanska regeringen betalar sina räkningar. Brasilianarna är alltför upprörda för att ens besöka Washington DC.

Det är en helt en helt annan värld som vi nu lever i, även jämfört med bara 10 eller 15 år sedan. Jag minns inte längre hur många fundamentala föreställningar som jag har fått ge upp.

Tänk tillbaka till sent 90-tal. USA var verkligen på höjdpunkten av civilisationen. Regeringen började betala av sin skuld. USA: s rykte var opåverkat. Och för de flesta så var den amerikanska ekonomin avundsjukans rot i världen. Mest i Sverige givetvis.

Vad som händer i dag skulle ha varit otänkbart på den tiden. Men det visar bara hur snabbt numera saker kan förändras även utan dramatik.

Det är oerhört viktigt att ryktet för den amerikanska regeringen sjunker till en rekordlåg nivå internationellt.

Kom ihåg, anledningen till att den amerikanska Federal Reserve kan skapa biljoner dollar för den dollardenominerade världshandeln, beror på att resten av världen i årtionden har varit villiga att acceptera dollar för internationella transaktioner och som suveräna reserver.

Nästan varje regering och centralbank på planeten har en ganska stor hög med dollar gömt undan.

Den amerikanska regeringen verkar fortfarande utåt, tro att detta arrangemang kommer att vara för evigt och att deras åtgärder är utan konsekvenser. Ingenting ligger emellertid längre från verkligheten.

Samtidigt som den amerikanska regeringens internationella rykte kantrar efter den ena pinsamma episoden efter den andra, så slutar andra nationer därför att lita på USA, vare sig det gäller att spionera eller hantera ansvar för en valuta.

Detta sätter den amerikanska dollarn i ännu större risk att snabbt förlora sin globala reservvaluta dominans och tillsammans med det, möjlighet att skapa pengar utan eget värdeansvar.

Som historien har visat så många gånger tidigare, är detta exakt hur slutet börjar.
Jag tror dock att gryningsprofeter blir sannspådda även i fråga om att morgondagen kommer att vara en ny dag, en bättre dag i ljuset av verkligheten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram