Mouth of Sauron

2013-09-17

sauron_225x300

Samtidigt med den stagflaterande utvecklingen av tillståndet för det kreditbaserade valutafinansiella systemet inom BIS och IMF under de senaste dagarna, så har det skett en enorm våg av optimism om att det kan vara möjligt att aggraverande krig i Syrien ska avvärjas.

Tyvärr verkar det som om en diplomatisk lösning på krisen i Syrien nu är mindre sannolik. Assad är säkert villig att ge upp sina kemiska vapen, men när han vill få USA att acceptera en massa, vad som kan förefalla rimliga, eftergifter kommer det att spela petrodollarhegemonin i händerna. För det låter nu verkligen dessutom som att Obama-administrationen redan har beslutat att "diplomati" kommer att misslyckas och de fortsätter därför att positionera militära resurser för den kommande konflikten med Syrien, som skall inledas med en väpnat attack vilken i sin tur skapar en reaktion som omöjliggör annat än ett ökat amerikanskt engagemang. Petrodollarhegemonin har nu inga möjligheter att leva vidare utan en kraftigt aggraverande situation för icke petrodollarbaserad handel.

Samtidigt fortsätter Saudiarabien, Qatar och Turkiet, alla att fortsatt kraftigt pressa Obama-administrationen. De vet att utan en eskalerande konflikt i Syrien så är deras proxystatus slut, tillsammans med USA, vilket i sin tur gör ovillkorligt klart att deras egna maktstrukturer havererar. De har därför redan investerat enormt mycket tid och resurser i konflikten i Syrien och de desperat vill ha den amerikanska militären till att ingripa.

Lyckligtvis har den överväldigande inhemska amerikanska och globala opposition till en attack på Syrien bromsat marschen an mot krig för tillfället, men tyvärr så kommer detta förmodligen inte att vara tillräckligt för att stoppa den helt.

I själva verket, enligt Washington Post , så har USA ökat leveranserna av vapen till jihadistrebeller  i Syrien ...

http://www.youtube.com/watch?v=8FfRRpRAHI0

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram