Realdepression

2013-09-13

548071_10151175546567864_646628191_n

Ett intellektuellt moraliskt samhälle måste bebos av en informerad, utbildad och medveten befolkning samt regleras av hederliga ledare som verkligen leder baserat på altruism och på landets grundläggande principer om likabehandling, frihet och på att allt utgår ifrån att det bara finns människor som individer och att det bara finns beteenden, genom och för folket.

Ett moraliskt samhälle kräver ärlighet, förtroende, heder, altruism samt enkla transparenta och rättvisa lagar. Det finns ett stort problem med att skapa ett moraliskt samhälle i verkligheten, där frihet, förtroende, heder och fria marknader är omhuldade - människan och människans ofullkomlighet.

Vi är en emotionellt mycket bristfällig art, som är starkt benägen att falla offer för fördärvet av lust, frosseri, girighet, lättja, vrede, avundsjuka och stolthet. Detta dömer oss till en evig strävan efter vår egen förbättring som både människa och individ

Män med bristande självkänsla har alltid varit fascinerade av falska avgudar som herravälde, makt och rikedom för sin egen bekräftelse. Dessa svagheter i den mänskliga naturen har hittills inte förändrats i någon mer påtaglig utsträckning under historiens gång. Det är därför vi har haft 80 till 100 års cykler, drivna av samma mänskliga styrkor och brister som avslöjande verifikat genom hela historien.

Imperier stiger och faller på grund av de mänskliga egenskaperna hos deras ledare och medborgare. Det nu havererande stora petrodollarbaserade imperiet är inte annorlunda. Det skapades för bara 224 år sedan av entusiastiska och modiga patrioter, vilka riskerade sina liv och hälsa för att skapa en republik grundad på principerna om frihet, frihet och strävan efter lycka, vilket tog en fruktansvärt felaktig riktning år 1913, i och med skapandet av en privatkontrollerad centralbank, vilken gavs rätten att kontrollera betalningsmedlet och införandet av den skatt som kallas ränta som ett pris på betalningsmedlet för handel med varor och tjänster i samhället.

Det hela urartade därefter till ett imperiebyggande efter andra världskriget, och ställde det hela an på en riktning mot intellektuell och moralisk konkurs, vilken beseglades genom att genom att totalt släppa lös en evigt ökande ström av krävande psykopatiska elitister till att manipulera penning-och finanspolitik för nationen, till att istället accelerera berikande av sig själva på bekostnad av alla andra, helst globalt.

Utvecklingen har nu gått in i sista frenetiska fasen av plundring, valutaförsämring, krigshetsande och vandalisering av medborgerliga fri och rättigheter. Trots desperata idoga försök av den styrande finansiella eliten och deras marionetter till politiker samt deras propagandamedier, så kollapsar nu denna aristokrati av penningstarka intressen med en matematiskt grundad säkerhet och precision.

Den allmänna tron på systemet är nu snabbt minskande, detta eftersom emission av skulder för att ge sken av tillväxt för länge sedan har passerat den punkt för avtagande avkastning, som kallas för skuldmättnad i ett kreditbaserat system som inom BIS och IMF.

De som förnekar att vi är mitt i en accelererande kris som kommer att leda till en kollaps av det kreditbaserade system som vi känner till detta, är antingen en bärande medlem av denna korrumperade etablering, beroende oligarkerna för sin försörjning, eller bara en av de uppsåtligen okunniga strutsar som väljer att sticka huvudet i sanden och nynna på de senaste meningslösa mantra som basuneras ut av de presstituerade.

Intellektuell lättja är den för människan överlägset farligaste dödssynden och det största hindret till egen medvetenhet. Tänkande är hårt arbete. Motviljan till eftertanke och att istället bara tro på en story, är lätt.
Konsekvenserna av detta blir dock med tiden alltmera dramatiska.

Vår moderna värld kretsar kring rikedom, utseende av rikedom, det falska välstånd som skapas genom emission av skuldebrev med en kostnad av ränta och förtroendet för de bankirer och politiker drar i spakarna bakom ridån.

Hela världens ekonomiska systemet är beroende av att lita på den funktionsmässiga kulissen av centralbanker, vars enda svar på någon kris är att skapa mer skuld. Dödsklockan ringer nu högt och tydligt, men människor runt om i världen är desperata och klamrar sig fast vid sina normalitetsfördomar och ber till gudarna av kognitiv dissonans. Låt det onda försvinna hörs bönen.

Det verkar nu som att det enda som betyder någonting för våra regulatorer är aktiemarknadens nivåer, fortsatta flöden av skulder till plebejerna, fortsatt utdelning ut av hysch hysch pengar till de i arbetslöshet och naturligtvis ett oändligt utbud av bruna lömska fiender att attackera. Med varje land i världen som försöker att genomföra samma lösning baserat på sina kreditbaserade valutor, så närmar vi oss snabbt den kritiska punkten. Indien kan vara kanariefågeln i kolgruvan.

Människor litar på att pengarna kommer att förbli en värdemätare, deras fasta mått på värde i tillvaron och när detta förtroendet kränks så skapas ett gigantisk svart hål, som centrum av det allmänna medvetandet i samhället, ett hål som suger i sig människors sparande och ambitioner tillsammans med deras självkänsla.

Allt av värde försvinner när de människor som har blivit psykiskt beroende av pengar som en måttstock, som skall tillämpas på allt och alla yttre betingelser, plötsligt befinner sig i en värld där pengar betyder ingenting. Det är som ifall dessa människor har blivit blinda, de ser former, men kan inte längre koppla dem till vidare objekt.

Resultatet blir anomi - en känsla av overklighet - åtföljd av djup depression. Pengar är ett beroende - substantiellt - mindre och närmast overkligt, men de ställer sig garanterat upp för en svår och långdragen process för tillbakadragandet i medvetandet, DETTA är helt obestridligt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram