Capital Hilling.

2013-05-05

skuldtaket

I Washington tillbaka i tiden, närmare bestämt år 1816, Bara ett år efter Waterloo och Rothschilds påstådda övertagande av Bank of England, så antog den amerikanska kongressen en lag som tillät en lika privatägd centralbank som den Amerikanska Första banken.

Denna bank kallades föga fantasifullt för den andra banken i USA. Den nya bankens stadga var en kopia av den tidigare bankens. Den amerikanska regeringen skulle äga 20 % av aktierna i banken. Naturligtvis var den federala andel som betalades av statskassan det som satt i framsätet på bankens kassa. Då precis som nu, alltså genom magisk fractional reserve utlåning så var denna kontantinsats snabbt omvandlad till lån till privata investerare som sedan köpte de resterande 80 % av aktierna.

Precis som i den Första och tidigare centralbanken, så var det primära kapitalbeståndet en hemlighet, men det är känt att den största aktieposten, om 1/3 av totalsumman, såldes till utlänningar. Som en klarsynt observatör uttryckte detta, så är det nog ingen överdrift att säga att den andra banken i USA var rotad så djupt i Storbritannien som den var i Amerika. Så, vid 1816 så hade Rothschilds både tagit kontroll över Bank of England och stödde den nya privatägda centralbanken i USA också.

Efter bara 12 år av manipulationer av den amerikanska ekonomin genom den andra banken i USA, så hade det amerikanska folket bara helt enkelt fått mer än nog och tillräckligt av banklig välvilja.

Motståndarna till banken, utsåg en värdig senator från Tennessee som hette Andrew Jackson till att föra frihetens fana, att Jackson som var hjälten från slaget vid New Orleans, försökte bli president spelade dock föga roll, ingen gav Jackson en chans först.

Banken hade för länge sedan lärt sig hur den politiska processen kan kontrolleras med pengar. Till allmän förvåning och bankligt särskild bestörtning, så tillträdde ändå Jacksson 1828. Jackson var fast besluten att döda banken vid första bästa tillfälle vilket dröjde ända fram till 1836.

Men han tvekade inte att försöka göra det och det tog faktiskt ända fram till 1913 innan korruption och karaktärsmässig svagsinthet tog Capitol Hill i besittning igen i en tillräcklig omfattning för att hydran skulle kunna återuppstå.

The Times publicerade en gång en politisk ledarartikel som innehåller följande uttalande:

”Om den okontrollerade finanspolicyn, som hade sittursprung i den nordamerikanska republiken, så bör den omgående bli indurerad ner till en fixtur, så att inte regeringen kommer att förse sig med sina egna pengar utan kostnad. Detta skulle leda till att landet betalar av sina skulder och blir utan skuld. Det kommer då att ha alla pengar som behövs för att bedriva sin handel. Det kommer att bli mer välmående än något tidigare känt land i historien om den civiliserade världens regeringar. Hjärnorna och rikedomen i alla länder kommer åka till Nordamerika. Denna regering måste förstöras eller så kommer den att förstöra varje monarki på jorden. ”

Inte så lång tid senare fick en man som hette Otto ett infall av politisk klarsyn, varvid han yttrade följande till en nation, som han talade till.

”Uppdelningen i USA i två nationella förbund beslutades av samma kraft som långt innan inbördeskriget utgjorde den höga ekonomiska kraften i Europa. Dessa bankirer var rädda för att USA, om det stannade kvar i en enhet och som en nation, skulle uppnå ekonomiskt och finansiellt oberoende, vilket skulle rubba bankirernas ekonomiska dominans över världen. Rothschilds som dominerade, förutsåg det enorma bytet om de kunde ersätta den kraftiga republiken med två svaga demokratier, med skuld till finansiärerna,  vilket skulle vara någonting som de själv tillhandahöll . Därför har de skickat sina sändebud för att utnyttja frågan om slaveriet och därmed gräva en avgrund mellan de två delarna av republiken. ”

1876: Otto von Bismarck

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram