Vakna en massa.

2013-01-16

530425_10150755011284847_664284846_9359778_874570997_n

- När jag säger att pengar styr ekonomi protesterar ingen.

- När jag säger att ekonomi styr politiken så protesterar ingen heller.

Men när jag säger att pengar därmed ovillkorligen styr politiken, så får många något oroligt och nästan lite olyckligt i blicken och skruvar på sig och säger tydligen saker som att så illa kan det ju inte vara.

Och när jag frågar hur de menar då, så verkar många tycka att det är obehagligt att få frågan och några försöker ge sken av att jag nog närmast är översmart och helt enkelt inte förstår det enkelt geniala i systemet.

För att bara inte tala om ifall jag syr ihop resonemanget med vad pengar egentligen är för någonting, alltså skulder som kallas för krediter och vem det därför också ovillkorligen blir den som bestämmer precis allt. Då är det INGEN som skrattar, men många ser närmast förolämpade ut.

Modern penningteori VILL inte, det är en motvilja, korrekt beskriva konsekvenserna av pengar som skapas med skuld som motvärde - kollateral, alltså som krediter. Hastigheterna, till exempel, bromsar när skuldmättnad inträffar. Detta är bara enkelt sunt förnuft, och likafullt så tar formlerna inte hänsyn till denna dåliga matematik för skulder, eller dess icke linjära funktion.

Hastigheten skylls vanligtvis på psykologin hos ”konsumenter”. Vilket är rent och skärt nonsens. Detta är lika mekaniskt som en bilmotor, det är konstruerad på det sättet. För människor, företag och regeringar eller vilken ekonomi man än väljer att betrakta, så uppstår skuldmättnad när nya pengar/skulder endast kan införas och till större delen endast kan användas för att betala räntan på redan tidigare existerande skulder.

Därmed har pengarna skapat en mättnadspunkt, där de slutar att mäta produktivt arbete i sin värdemätning, och blir istället en roll-over-affär där bara den finansiella sektorn drar nytta via räntor och avgifter.

Med andra ord så går nya krediter ut och cirklar tillbaka runt till bankerna för att betala för gamla räntor i stället för att röra sig igenom den friska icke mättade delen av ekonomin. Om du inte kan följa denna mycket basala och enklaste logik, så kommer inga studier i världen att hjälpa dig förstå detta. system.

Att inte vilja förstå att man har blivit lurad är inte en del av lösningen på problemet, det är problemet. Jo det är lätt att förstå detta, det handlar mest om att våga och att inte vara rädd för att framstå som dum inför andra

Kejsaren har inga kläder!.

velocity

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram