Ringar av tid och makt.

2013-01-08

262805_3949915820922_1415097265_n

Fascism är ett system där regeringen kartellbildar på uppdrag av den privata sektorn, planerar ekonomin för att centralt subventionera dessa vinsmaximeringsintressen, upphöjer polisstaten som källa för ordning, förnekar människors grundläggande rättigheter och friheter enskilt och gör den verkställande staten obegränsade mästare för samhället i finanshegemonins lydband .. .. Detta beskriver vanlig politik i Sverige idag och inte bara i Sverige. Detta är sant även i Europa. Det är så mycket en del av mainstream och det allmänna att det knappast ens märks längre.

Historiskt sett är mycket av styrka och vitalitet i västvärldens civilisation grundad på lokala samhällen, en intakt familj, kulturell och religiös struktur och kanske vissa lokala specialiteter som jordbruk, naturresurser och lokalt tillverkade produkter som exporteras eller handlas med andra närliggande varor och tjänster från andra samhällen.

De flesta skatter, militära krav eller personlig tjänstgöring som tillhandahålls till den lokala, regionala eller avlägsna staten genomfördes under ofredsförhållanden eller när den regerande politiska enheten hanterade problem, som de ofta naturligtvis ofta även då gjorde med olika maktpolitiska ambitioner. Regeringar och politik har alltid handlat om att stjäla rikedom med tvång eller falska löften och ingenting kommer någonsin förändras i detta avseende utan att vi har ett öppet transparent system för ledandet, där informationen kan röra sig fritt i alla riktningar, det har vi nu för första gången i människans historia en möjlighet till.

Om man ser på världen som den är idag och inte som du önskar att den vore, så är ingenting som det var, särskilt inte i den "tidigare" avancerade västvärlden. Vi lever i ett finansiellt och ekonomiskt sammanlänkat världssystem där transporter och information färdas blixtsnabbt jämfört med för 100-plus år sedan. Den moderna centraliserade staten började bildas i Sverige 1815 med kongressen i Wien utifrån kuppen av den finansiella eliten och mordet på Gustav III.

Nu, för att vara helt ärlig, trots att de rika och mäktiga inblandade vinsmaximeringsintressena låg till grund för många av dessa kommande "framsteg", så var detta ändå bara ett stort experiment för att förbättra för mycket fattiga och lite mindre mycket fattiga medborgare för att undvika revolter, för i första skedet så kom det som bekant emigrationsrörelser.

Förutom alltså för att centralisera makten och beslutandet på toppen så var världen då, som idag, var långt ifrån perfekt för den stora majoriteten av medborgarna. Under de senaste 100 åren har många likartade politiska och ekonomiska modeller med olika varierande benämningar använts av makteliten för att ingjuta förtroende i människor om maktens vilja att förbättra samhället, allt från kommunism till fascism och nationell socialism, och nu tillbaka till den moderna fascistiska modellen, men fortfarande utan antisemitism och våld hittills, men det kommer.

Men nu alla när skyller tyskarna för de fruktansvärda resultaten av nationalsocialismen, som då ansågs utgöra ett nytt program för att rädda Tyskland från fasorna från första världskriget och den bestraffande förstörelse och den massiva stöld som utgjordes av Versaillesfördraget, så är det inte helt fel att tänka på att detta skapades av samma gamla vanliga maktelit med samma gamla vanliga syfte.

Världskriget och uppkomsten av Hitler skapades genom Versaillesfördraget av girighet och korruption av västerländska ledare av samma gamla vanliga maktelit som försökte och lyckades dra ekonomisk nytta det tyska nederlaget. Konsekvenserna fortsätter även i dag med de problem och våld vi ser i Mellanöstern.

Min poäng med denna korta övergripande historielektion är att vi inte kan gå tillbaka till världen av 1800-tals modell och inte heller bör vi vilja göra detta. Generellt informationsmässigt oberoende lokala samhällen, unika kulturer och effekterna av religionen för samhället dör nu i väst. Dessa gamla värden förstörs av en värld av global handel och massiva koncerner som kontrolleras av ett fåtal. Vi måste gå vidare på livets väg och leda utveckling dithän vi vill komma, bakåt i några avseenden och framåt i andra, vi måste sträva efter balans både ur det lilla individuella perspektivet som ur det större samhällsperspektivet.

Dessutom är det nu såväl som då så att migrationen av människor till relativt rika länder för arbete, tillsammans med motsvarande export av industri och även servicejobb till lägsta kostnad som flyttar till utländska arenor, är någonting som förstör ekonomin och arbetstillfällen. Vi är mitt i en massiv förskjutning av människor på en global nivå och det är svårt att observera detta eftersom vi är mitt i det själva samtidigt som dessa onda krafter gör allt för att slå mynt av rädslor människor emellan för att skapa politisk opinion.

Tillsammans med dessa förändringar, så ägnar sig makteliten åt att göra så att samhället ska acceptera dessa dramatiska justeringar precis som de gjorde i USA, Storbritannien och för all del även Sverige under 1800-talet och början på 1900-talet när gruvindustrin skulle bygga samhällen och sedan lämna deras resurser till andra platser med andra resurser. Det är alltjämt samma bakomliggande intressestrukturer som verka som bakom de gamla ostindiska handelskompanierna, som alltså alltjämt dominerar den geopolitiska agendan. Friare än så har vi faktiskt inte blivit.

Kom dock ihåg, till skillnad från i dag, så var de två tidigare århundraden en tid av växande imperier och expanderande nationalstater tillsammans med industrialisering med stordriftsfördelar .

Observera då att jag har inte nämnt den fria marknaden eller enskild och regional suveränitet eftersom den 18 och 19 hundratalet var en period av centralisering av makt och tillväxten av nationalstaten. Individer blev kuggar i ett hjul och lite mer om de var mycket smarta, hårt arbetande och företagande.

Med Internetrevolutionen så förändras allt detta i ett slag då informationen bytte huvudsaklig rörelseriktning. En öppen och alternativ Internet media är snabbt och ersätter det tidigare monopolet av elitens tidnings och radio propaganda, informationen börjar alltså att röra sig i en annan rörelseriktning, i horisontalplansriktningen mellan människorna i samhället och inte bara uppifrån och ner som signaler från makten med en genom partisystemen filtrerad motsignalering var fjärde åtekommande år.

Många alternativa synpunkter, upplysningar och uppgifter lämnas nu för att motverka osanningar från regeringen och den reala makten, de traditionella medierna med sina presstituerade och alltså det finansiella etablissemanget. Dessutom blir lögner och mörkläggningar av vår historia undanknuffade och ersatta med mer revisionistiska och ickesegrarskrivna versioner av det förflutna, så att vi som folk lär oss både de goda och fula aspekterna av varje lands verkliga historia.

Allt detta skrämmer makteliten som alltid har kunnat använda medierna för att få sig en fördummad och lättkontrollerad befolkning med väljare som kontrolleras av det tidigare monopolet på press, radio och kabel-media. Internet reformationen tvingar dem att göra snabba och galna manövrar för att konsolidera sin elitposition och fortsatta globala styrning, innan Internet används för att informera, organisera och finansiera en "kritisk massa" av förstående motståndare som kommer att omintetgöra deras globala fascistiska styre.

Vi som förespråkar detta måste därför använda kraften av Internet för att marknadsföra vår version av fria individer i samhällen med personlig och regional suveränitet i stället för deras en-världskontroll. Slutligen har politiken förändrats för alltid med nya politiska rörelser, aktörer som jag själv och oberoende parter i Europa använder Internet för att få ut sina frihets och decentraliseringsmeddelanden till andra människor. Oppositionen i form av EU och Petrodollareliten, föreslår nu därför en modern form av top-down kontroll som är lite mer än en växande, en något vänligare form  av fascism, man hävdar från World Economic Forum förmöte att Internet utgör ett vilseledande hot som nog borde begränsas.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram