Mindset

2013-01-07

gimme your brain

Billig, relativt ren energi kommer faktiskt att skynda på slutet för planeten, hur tråkigt detta än låter.

Varför? Därför att människor vill nyttomaximera och inte vara eftertänksamma!

-Eftersom det kommer att påskynda utarmningen av alla andra resurser.

Till exempel skulle billig energi göra att vi kunde avsalta enorma mängder havsvatten och odla mat på olönsam mark.

Ökad livsmedels tillgång = ökade populationer / mer materiell konsumtion.

- Vad skulle vi göra med de tusentals ton salt? I Bahrain är nu hela områden av havet döda zoner för att de har dumpat salt från avsaltnings anläggningar i havet.

- Detta är endast ett av många problem som skulle bli följden av en ny energikälla - 87% av världens fiske redan gått förlorade eller är i allvarlig fara - några miljarder människor - särskilt om människor blir mer välbärgade av en ny energikälla - skulle innebära att snabbt slut på fisk.

- Extrapolera nu detta över varenda resurs på vår ändliga planet - så innebär detta att fler människor med mer välstånd kommer att ödelägga världen med en hittills aldrig skådad hastighet. Människans fortlevnadstid bestäms i det mentala vägskälet mellan upplevt konsumtionsbehov och verkligt försörjningsbehov. Där den ena vägen uppenbarligen är föga intellektuellt smickrande.

Problemet med ekonomer är att de inte kan acceptera just det uppenbara - vi lever på en ändlig planet med ändliga resurser. Oändlig tillväxt är därför omöjligt. Dessutom behöver vi inte denna tillväxt, människor behöver balans i tillvaron. Alla skyndar nu för att hinna ner i graven, från människor till samhällen.

Tvärtemot vad de flesta människor tror, har upptäckten av oceaner av olja, kol och gas har inte varit gåvor till mänskligheten. Snarare har de resulterat i ohållbara befolkningstal - och satt oss på vägen till en snabbare undergång.

Det finns därför bara ett enda sätt att rädda långsiktigheten primärt och detta är omfördelning av resurser, det är valet mellan samhälle eller undergång i konkurrens.

Jag misstänker annars att eventuella kommande generationer (förutsatt att det då kommer att finnas någon form av befolkningsreduktion på grund av resursförbrukning) kommer att se tillbaka på den 20: e och början av 21-talet på vår massiva tillväxt och se det för vad det är:

En intellektuellt själslig cancersvulst på jorden.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram