Meningen för samhället

2012-11-24

Hur skall man göra för att få följande enkla mening in i folkmedvetandet? Detta är den största enskilda frågan i vår samtid.

Alla ekonomiska problem grundas i bankernas kreativa skapande av en fiktiv inlåning som vänder i banken och blir utlåning (kredit) med en utanpåsittande ryggsäck som kallas för ränta, vilket gör att det måste skapas nya krediter för att betala för de gamla krediternas ränta, i en alltid ökande takt

Att det är själva metoden bakom hur pengar skapas ur ingenting som kreativ inlåning och hur pengar som krediter får sitt nominella värde, som utgör det fundamentala problemet, detta tycks vara orimligt svårt för så många att begripa. Hur kan detta vara så svårt att fatta?

Pengar är skulder som kallas krediter och de har en kostnad av ränta som ligger utanför kreditens nominella värde. Detta är nitton ord utan komplicerad innebörd som beskriver systemets långsiktiga dysfunktionalitet och ovillkorligt predestinerade haveri. Innebörden av denna mening som finansiell effekt, är att metoden skapar en exponentiellt växande kostnad av ackumulerad ränta i systemet, alltså kostnaden för räntan på tidigare krediters räntekostnader. Nominella krediter innehåller inte sin egen räntekostnad som penningmängd betraktat.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram