Tidevarv koma och försvinna.

2012-09-19

En kultur som inte förstår det viktiga samspelet mellan moral och makt, en kultur som misstar verktyg för makt för att vara visdom och som inte förstår att måttet på en civilisation är dess medkänsla, inte dess hastighet eller dess förmåga att konsumera, den kulturen dömer sig själv till döden i sin intellektuella koma.

Ekonomer kallar ämnet en vetenskap vilket skulle kunna vara rimligt om ämnet lydde någon naturlag. Problemet är att den nuvarande situationen har orsakats av kulturellt legitimerade brottslingar genom den innevarande konstruktionen av pengar som krediter för enskilda bankers vinstmaximering. Politiker och bankirer samverkade i stölden av framtiden för våra barn och barnbarn. Ekonomisk teori täcker inte stöld och bedrägeri. Samma kriminella individer föreskriver nu åtstramning, producerar svält, hemlöshet och dödsfall. Därför kan vi lägga mord till den finanspolitiska elitens lista, men skall vi göra detta som dom över en naturlag eller som dom över brott?

Jag är uttråkad till tårar av ekonomer som kommer bräkande ut ur sina elfenbenstorn och antyder att en bit av den ena eller andra är precis vad vi alla behöver. Det är inte vad vi behöver alls. Vad vi däremot INTE behöver är detta monetariserande av skuld till enskilda bankers vinstmaximering som allmänt betalningsmedel, upprätthållet av samhället, som dessa idioter argumenterade för i första hand.

Dumheten stal visserligen från framtiden, från där vi nu bor i detta, men vi skall väl åtminstone se om vi inte kan ta tillbaka den till våra barn?

Om det allmänna betalningsmedlet för handel med varor och tjänster i samhället är pengar, så blir begränsningen av detta medel ett uppenbart hinder för samhällets utveckling. Att då ge enskilda vinstmaximerande intressen rätten att skapa och administrera detta medel - pengar i samhället, förefaller vara det förmodligen minst lämpliga som samhället kan företa sig.Ändå är det just på det viset vi nu har det.

Jag undrar lite över vad som krävs för att skapa en situation där människor tänker på att samhällets rätt att beskatta faktiskt är det som gör att medlet allmänt som betalningsmedel och samhälleligt legitimt. Prova tanken på att alla skatter försvann och sätt detta ur perspektivet av vilken tilltro som då skulle finnas till pengarnas värde?Så kopplingen mellan staten och bankfinansen med politikerna som bankfinansens lakejer och/eller gisslan, kan inte döljas mer. Ingen lydnad inga pengar och inga pengar ingen politisk makt, så enkelt och tråkigt är det.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram