Ring of Super Mariobros.

2012-09-09

Konstaterar lite sorgset och kallt att förra gången var år 1345, då Florentinska bankirer och Venetianska köpmän gavs för mycket inflytande i Europa så gick det mycket illa för Europas befolkning och som vore det av en slump så var det pengar som krediter till en kostnad av ränta den gången också, som havererade det finansiella systemet och skapade en fattigdom som tog kål på halva Europas befolkning.

Liksom Internationella valutafonden i dag så lånade bankirer i Florens inte bara ut pengar till monarker och förväntade sig återbetalning med ränta. I själva verket fick ränta “officiellt” inte tas ut på lånen, eftersom ocker ansågs vara en synd och ett brott bland kristna. På samma sätt som IMF idag, så införde bankerna “villkorligheten” på lånen. De primära villkoren var pantsättning av de kungliga intäkterna (skatt) till bankirerna och precis som med densamma aritmetiska funktion av IMF till tredje världens gäldenärer i dag, så blev den ursprungliga skulden bara en bråkdel av vad de så småningom egentligen betalade.

De finansteknokratiska diktatorernas tid är dock nu utmätt, oavsett vilka skrönor de håller sig med och vilka illusioner som de försker förespegla människor och nationer.

Dessa ickevalda antidemokraters förakt för människor och nationer som demokratier, visar nu upp sig i all sin nakna anskrämlighet. Att våra folkvalda stillatigande accepterar detta utan ett ramaskri, säger väl mest att vi tyvärr har fått den mest värdiga demokratiska representation som vi någonsin har förtjänat.

Den mediala indoktrineringsinsatsen når nu därför nya nivåer för att hindra att det finansiella systemet kollapsar direkt och totalt. De presstituerade gör allt som de förmår för att kedja fast detta avdöda beläte på maktens tron för att förslava människor och nationer i skuld i form av räntebelastade krediter till bankernas fördel.

De flesta människor kommer i själva verket att behöva betydande exponering mot argumentet från verkligheten innan de är villiga att acceptera hur verkligheten ser ut kognitivt. Naturligtvis agerar den finansiella eliten inte kognitivt. De spelar på banorna i riket av rena känslor i människor, där rädsla är det starkaste vapnet för passiviseringen av människor. Människan försätt lätt i sfären av känslor och blir irrationell. Även vårt intellekt laddas med känslor. Människans största fiende idag är därför den egna irrationaliteten, känslostyrningen på den irrationella grunden.

Den politik som nu förs kommer från en västerländsk finansiell maktelit som kontrollera mediala informationsflöden armar likt en global jättebläckfisk eller trädet Yggdrasils grenar och rötter och hela geografiska områden tjänar dess syften att försätta människor i ett tillstånd av känslostyrning, irrationalitet.

Londons “City” är därför den troliga hjärnan, Washington DC är musklerna, Israel dess nervbanor och underrättelsetjänst och Vatikanen står för religiositeten i form av sinnenas bedövning.

I april 2009 vid G20-mötet i London så undertecknade samtliga ledamöter den globala monetära myndigheten GMA som ligger i BIS i Basel, Schweiz. Detta alltså inklusive Barack Obama och USA. Inom GMA finns nu vad som kallas en finansiell stabilitetspakt, vars ordförande heter SuperMario Draghi, som nu dikterar de regler enligt vilka alla centralbanker kommer att fungera. Eller den globalt utsedda politbyrån i internationella finanskretsar om man så föredrar.

Draghi, tillsammans med Ben Bernanke, Åsa Nisse, Jens Wiedeman och Tim Geithner är medlemmar i styrelsen för BIS och Draghi är ordförande i FSB, så om FSB har beslutat att ECB adjungeras till obegränsade köp av giftiga finansiella avfallsberg som skuldbelägger Europas befolkningar, inklusive Sverige, så är detta exakt vad som kommer att hända och detta oavsett om tyskarna vill det eller inte konstitutionellt på Tisdag. Systemets praktiska funktion för att driva människor och nationer i ruin existerar alltså redan nu.

BIS är inte föremål för schweizisk lag, eller någon lag alls för den delen, den står ovanför alla lagar, och BIS har nog snart sin egen paramilitär, det står nog inte på eftersom banker och det militärindustriella komplexet är synonyma

Merkel har haft sin dag i solen – från och med nu kommer hon att märka en förändring i temperaturen, skuggor i skymningen . Draghi är mannen från GS, BIS och de finansiella stabiliseringsmekanismerna, som nu har tagit över och som kommer att försöka skapa en mycket annan spelplan med helt andra spelregler. ”Draghi” är för övrigt italienska för “drake”.

Draghi var ju också avgörande för tvinga grekerna att ta på sig “frivillig” omstrukturering istället för konkurs, grekerna ville därmed bespara säljarna av kreditswappar – från en viss plötslig död – och vi vet alla, vem säljarna av kreditswappar alltså försäkringar mot obligationshaverier är.

 

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram