OS - Ringar

2012-07-28

Jag kan inte annat än att tycka att bröd och skådespelsinsatserna från Matrixen är bedövande och jag undrar hur man exempelvis i Syrien ser på OS invigningen... Jag kan ju i detta säga att i alla händelser ett är säkert, det är att en värre storvulenhet och ett mer imprialistkramande utspel än vad OS invigningen uppvisade, samtidigt som det ser ut som det gör i världen, med avseende dagens informationsrörlighet, det hoppas jag verkligen slippa behöva se igen. Att dessutom behöva höra de Svenska presstituerade kalla den Ryske avgångne presidenten Medvevev för att vara den sittande och dessutom vid namnet Jeltsin, beskriver ett makalöst förakt för vanliga människor. Men namnet på varenda kläddesigner det kunde den presstituerade Yacob Hård benhårt.

Osmakligt är min sammanfattande kommentar.

Den underliggande retoriken i invigningen av de olympiska spelen om att alla skall tycka om de bakom-underliggande krafterna till den finansiella krisen, var rent ut sagt patetiska.

Nog för att folk i allmänhet är både obildade och inte heller alltid överdrivet eftertänksamma, men detta väcker nog mest ont blod vid närmare eftertanke. Illa. Den kristna sioniströrelsen lyste som ett fyrbåk och det var bara ögat i elden som saknades.

"Vi, judarna, är ett folk - ett folk. När vi sjunker, blir vi till ett revolutionärt proletariat, underordnade officerare i ett revolutionärt parti, när vi stiger, stiger även vår penningpåses fruktansvärda makt." (Theodor Herzl, Der Judenstaat, 1896)

Den kristna Sionismens härförare i sin prydo, med stor vana att hantera realpolitiskt finansiella frågor till egen vinstmaximering 

Det finansiella systemets (systemet med krediter/pengar) värde utan en ekonomi(handel med varor och tjänster) som skall beskrivas är mycket lättöverskattad, medan en ekonomi utan ett finansiellt system är exakt vad den är ur ett mänskligt värdeperspektiv (vid byteshandel)

När ett finansiellt system implementeras i en ekonomi så är detta inte sällan av rationalitetsskäl för att underlätta arbetsdelning (också handel med varor och tjänster). När som i nu det finansiella systemets beskrivande funktion har blivit den primära uppgiften för ekonomin, så råder således ovillkorligen total irrationalitet för ekonomin.

I riket för den förlovade irrationalitetens religion så är således den största förborgade statshemligheten, att varje skapad och återbetald kredit i det finansiella systemet lämnar kvar en ackumulerad exponentiellt växande kostnad av ränta som till slut havererar den ekonomi, som det finansiella systemet skall beskriva, om man alltså inte självmant inte skiljer dessa åt och skapar ett nytt finansiellt system som skall beskriva ekonomin, för skiljer sig åt det gör dom ändå när pengarnas beskrivande förmåga havererar.

Att göra ECB till slutlig köpare av skuld, är således att genom ESM socialisera alla bankers förluster till det Europeiska medborgarkollektivet och ge bankerna ett carte blanche till att fortsätta sina plundringar genom att bilda och prissätta de kreditpengar som samhället behöver för handel med varor och tjänster, alltså ur ingenting till en kostnad av ränta och att vidare göra hur dåliga affärer som helst på det allmännas bekostnad. Vi står i alla fall inför att få se en helt ny dimension på bonusar och andra excesser.

Den politiska ynkligheten hos mandaten att stå upp för folket mot bankerna är fullkomligt häpnadsväckande, jag aldrig att jag skulle se Grima Ormstunga som en exponent för den mänskliga moralens högtidlighet.

Förre brittiske premiärministern Tony Blair - som för närvarande är anställd som senior rådgivare till JP Morgan - sa häromdagen:

Vi får inte börja tänka att samhället kommer att bli bättre "om vi hänger 20 banker/bankirer i slutet av gatan"

Jag hade nu dock en tanke med just detta citat och det vara att folk skulle reagera på det som Tony Blair uttryckte och varför han uttryckte detta. Om det istället var Göran Persson som hade sagt att "samhället inte skulle bli bättre av att vi hängde upp familjen Wallenberg i närmsta träd" borde då inte någon reflektera över hur det kommer sig att han formulerar sig så, men kanske ännu mera varför han uttrycker sig på detta vis just nu?

Detta speglar i någon mån det problem som vi idag står inför och varför situationen har kunnat uppstå utan att någon har sagt ifrån trots det så uppenbart bisarra budskapet i saken om att bankirerna så lika uppenbarligen har bedragit människor och nationer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram