Eld och vatten bränner och dränker när dumheten regerar.

2012-06-24


Varför är det så viktigt för våra politiker, att samhället och människorna skall betala hyra till bankerna för att få använda sina egna skulder som pengar, är det dumhet eller är det verkligen ren illvilja som utgör grunden för detta från politikerna så impertinenta ställningstagande mot folket.

Jag undrar inte sällan när det skall gå in i huvudet på folk att bankerna säljer luftpastejer som de dessutom inbillar folket att de måste äta dessa "bakvärk" och vidare att det är människorna själva måste baka dessa luftpastejer åt bankerna, annars så kommer folket att bli mycket olyckligt och tvingas lida alla möjliga kval och hemskheter. Väderspänningarna i magen på folket beror dessutom, enligt bankerna, på de folkvalda.

Pengars principal, eller principvärde, är skuld och vad som inträffar om principalen havererar är alltså att pengarnas värde havererar, därför är det så viktigt för bankerna och alla deras politiker att upprätthålla illusionen av att principalen fortfarande är intakt, för annars så havererar hela systemet omgående.

Men systemet kräver evig tillväxt på grund av kombination med ränta som tillfaller enskilda intressen som skapar denna form av betalningsmedel, som kostnad för skapandet. Så systemet är dödsdömt.

Som säkerhet för principvärdet till pengarna så finns det ytterligare en alternativ värdegrund som kallas för kollateral. Denna kollateral är prissatt i vad? Jo just det! Pengar...

Om/när människor helt plötsligt inser att principalen för pengar är deras egna skulder och att de dessutom tvingas betala ränta för att få fortsätta att vara skuldsatta, då kommer systemet omgående att lösas upp av ren naturlagsmässighet, för inte många kommer att välja att lida armod av lojalitetsskäl med bankernas ägare, vilka är de som tjänar nytta på detta system, alla andra är förlorare!

Inte många kommer att se det som rimligt att bankerna bokför människors skuldebrev som monetära depositioner - inlåning och sedan tar betalt med ränta för detta och att detta är alltså vad pengar är för någonting.

Det behövs ett betalningssystem som kan förmedla värdemarkören-pengar - som inte skall vara skapade mot en enskild värdekollateral utan istället mot en allmän kollateral och pengarna skall absolut inte vara behäftade med en kostnad i form av ränta till enskilda för att kunna existera, vilket verkar till men för arbetsdelningen alltså hindrar handel med varor och tjänster

Pengar skall vara ett medel för att förenkla handel, inte ett medel för att försvåra handel med varor och tjänster.

Bankerna är nu samhällets primära ekonomiska hyresvärd genom sin funktion att hyra ut pengar/krediter till samhället till en kostnad av ränta. Det är nu för allom givet att inte politikerna vågar sticka ut hakan och anföra att det nog skulle vara bättre om samhället hade sina egna pengar och att INTE länder och människor behövde vara skuldsatta och arbeta för bankerna. Så detta politiska ställningstagande beror detta på det ena eller andra.

För det är ju trots allt så, att även om politiker inte är direkt korrumperade av bankerna, så har de ju i alla händelser alltid sina beroenden av både banker och pengar. Så om politikernas impotenta agerande i saken beror på illvilja eller dumhet spelar egentligen ingen roll för samhället, det som detta däremot gör ovillkorligt är den uppenbara olämpligheten att leda för samhällets bästa och denna moraliska korruption har nu spridit sig igenom i princip hela samhällskroppen

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram