Smått om nu.

2012-06-19

Konstaterar att Europas finansiella elit i gårmorse var mycket nöjda med segern, för Ny demokrati och pro-kvävning av folket blocket. Denna lättnad lär osannolikt pågå mycket längre än en dag, om ens det.

Greklands nya ledare har ett mandat från helvetet. Nästan 52% av rösterna gick till partier som motsatte sig bankstödpaketet på befolkningens bekostnad på ett eller annat sätt. Det finns alltså inget som helst nationellt godkännande av trojkans åtstramningspolitik. Det rullar dit som det lutar och där detta landar vill ingen hamna.

Om så Djävulen själv ville att garantera att Grekland skjuts ut från euroområdet, så kunde inte ens han och hans onda tjänarinnor göra upp detta sataniska, scenario.

Samtidigt händer samma sak i Spanien, där regeringen tvingas att låna pengar (till runt 7%) man kan ju knappast höja mer för att stötta upp banker som lånar från ECB (till 1%) för att låna ut till den spanska regeringen ( till 7%) så att den spanska regeringen senare kan lösa ut bankerna på skattebetalarnas bekostnad. Inte ens det sjukaste av sinnen skulle kunna göra upp detta mot människor!

Nedräkning står på åtta dygn innan nästa chans till att systemet smäller.

I ett tal ombord på planet som tog honom till G20-toppmötet i Mexiko, sade David Cameron att om Grekland "vill stanna i euroområdet", då får landets politiker " se till att gå vidare med det".

Söndagens repris av de grekiska valen snävt vanns av Ny demokrati, alltså den part som stöder principen att komma överens om åtstramningsåtgärder för att rädda bankerna i utbyte för en internationell räddningsaktion, alltså ökad skuld för Grekland.

Förhoppningen är att partiet kan bilda en koalition med andra parter som kommer att backa kraftiga nedskärningar i de offentliga utgifterna.

Konstaterar därför lika kallt att skuldernas betalbarhet förändras ju inte beroende på valet i Grekland och den matematiskt ovillkorligt exponentiella räntekostnadstillväxten består ju, så möjligen kan man ju säga att det nu utvisade utfallet av valet i Grekland inte omgående havererade banksystemet utifrån att kreditderivaten löste ut och dränkte Europa i obetalbara skulder.

Det finansiella systemet är ju hur som helst och likafullt matematiskt till ända och så måste följdriktigt också den politiska passiviteten vara, angående metoden och funktionen för hur pengar skapas och får sitt värde om inte arbetsdelningen skall upphöra att fungera och samhället haverera såväl här som i Grekland.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram