Precious Ring falling down or failing dawn?

2012-06-17

Jag kan inte låta bli att undra över varför följande förefaller att vara så svårt att förstå för så många?

Om handel är en förutsättning för att samhället skall fungera ekonomiskt och pengar är ett medel som måste finnas för att det skall vara praktiskt möjligt att bedriva effektiv handel, så blir ovillkorligen ett pris på pengar det som främst begränsar handeln, inte sant?

Om nu detta pris på pengar (ränta) styrs av enskilda intressen som vinstmaximerar, så sker detta på bekostnad av samhällets möjligheter till handel, inte sant?

Om sedan dessa pengar skapas genom att enskilda skulder monetariseras (alltså blir pengar) i form av krediter, till en kostnad av ränta, så blir det ovillkorligen så att den totala mängden ackumulerad räntekostnad i ekonomin växer mot oändligheten, till förmån för de som skapar dessa krediter på individer och samhällets bekostnad.

Detta lilla resonemang innehåller allt som behöver förstås för att inse vilken finansiell belägenhet som världen idag befinner sig i. Så utifrån detta så måste alltså följande ovillkorligen kunna sägas gälla.

När bankerna kontrollerar prissättningen på pengar, vilket alltså alla vet att de gör genom räntan på utlåningen, så borde det heller inte vara så svårt för många att kunna förstå vem som det också är som förlorar på att skulderna till bankerna inte återbetalas och vilka systemiska konsekvenser som detta kommer att medföra med avseende på kapitaltäckningskvotkraven på bankerna

Politikerna har nu att välja mellan att antingen främst stödja det finansiella systemets främsta nyttotagare och dess prästerskap, eller att stödja de folk som har givit sitt dem förtroendet i form av mandat för att företräda samhället.

Vad är det då för besinning som det finansiella prästerskapet ber om och vad är det som skall hända om inte skulderna betalas? Kommer husen att rasa och grödorna förtvina? Nej knappast. Eller kan det möjligen vara så att banksystemets makt skulle kunna komma att ifrågasättas utifrån deras rätt att sätta ett pris på de pengar som samhället behöver för att kunna bedriva handel?

Centralbankerna måste nu vara mycket försiktiga eftersom de inser att ingen längre litar på dem. De finansiella marknaderna är redo för en kapplöpning tillbaka till hårda tillgångar vid första antydan till en svag dollareller en havererad Euro, vilket innebär penningpolitiken direkt förlorar sin roll. Därav de desperata kraven på politiker att rädda centralbankerna och ta itu med de finanspolitiska obalanserna. Men naturligtvis, myndigheterna kan ju inte höja skatter eller minska utgifterna, så de kastade bollen tillbaka till centralbankerna. Det är bolla gris (PIIGS) med Svarte petter i ett!

Det finns ett toppmöte inplanerat, "28 till 29 juni toppmötet, där nya idéer för att rädda euron kommer att presenteras" elva dagar efter dagens grekiska val som kan ge en anti-bankregering. Bör nu bli en fascinerande tid som kommer, försiktigt sagt

Men till slut, inget av detta är viktigt. Antingen imploderar de mest skuldsatta länderna och drar ner resten av det globala finansiella systemet eller så kommer centralbankerna att öppna de monetära dammluckorna och valutorna kommer att kollapsa kontra reala tillgångar. Det blir det ena eller det andra oavsett resultatet av valet i Grekland. Under alla omständigheter kommer villrådigheten i detta vägkors snart att ersättas med politisk och finansiell panik utifrån de rent faktiska kraven som ställs från verkligheten.

Utifrån detta så är Federal Reserve redo att agera för att skydda det finansiella systemet och ekonomin i händelse av att de finansiella påfrestningarna från den Europeiska krisen eskalerar, sa Fed-chefen Ben Shalom Bernanke i torsdags.

"Situationen i Europa innebär betydande risker för det amerikanska finansiella systemet och ekonomin och måste övervakas noga", sade Bernanke i sitt förberedda vittnesmål inför den gemensamma ekonomiska kongresskommittén.

Han uppmanade de europeiska ledarna att göra mycket mer för att hejda krisen.
Han menar att det går lättare att flyga på en kanonkula än att flyga genom att lyfta sig själv i håret, jag påstår att formen på kulissbildningen och lögnerna i detta bara tar sig alltmera löjeväckande former!

Monetariseringen av människors skuld till en enskilt vinstmaximerande kostnad av ränta, som medel för handel med varor och tjänster i det allmänna är nu ett helt dött system.

Om det nu inte vore så att centralbankerna är de viktigaste stöttepelarna bakom den kommande depressionen i den realpolitiska impotensens rike, så kunde det ju kanske vara lite frestande att tycka lite synd om dem. Världen faller isär och alla förväntar sig att de skall rädda situationen med lägre räntor och / eller exotiska nya program och stimulansåtgärder. Men på samma gång så fattar ju snart alla att denna skuldmonetarisering med sin räntekostnad, är det som kommer att destabilisera det finansiella systemet, vilket innebär slutet av världen som vi känner den ur det ekonomiskt finansiella perspektivet. Det är lika lite lämpligt att bota skuldkriser med mera skulder, som det är att försöka släcka eld med högoktanigt flygfotogen och detta börjar nu människor att förstå

Bankirerna kan inte vinna, med andra ord, eftersom vad eller hur de än gör eller inte gör, så kommer detta att både ses och vara det som orsakar en global härdsmälta av ett eller annat slag. Och de stackars jävlarna vet om det. Det är nära nu, Ringen är på väg ner till att bli ingenting igen.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram