Stupid is who stupid does.

2012-06-15

Det paket som EU planerar att erbjuda inkluderar ytterligare sänkta räntor, förlängda återbetalningsperioder för stödlånen och EU-pengar till offentliga investeringar i Grekland via Europeiska Investeringsbanken.

Villkoret för erbjudandet är att detta flotta erbjudande endast ges till en regering som leds av Ny Demokratis ledare Antonis Samaras, som stöder de nuvarande villkoren i stödavtalet. Alltså demokrati i sin allra mest horiserade form och tappning.

Systemkramandet kommer därför även i övrigt nu att ta sig alltmera absurda former som vore det en mänskligt grundad plikt baserad på naturlagar, att försvara de finansiella globalisternas godtyckliga styrande av den politiska adelns rätt att kontrollera människor och nationer. Situationen är fullkomligt absurd!

Alltså att människor nu skall förledas till att göra extra insatser för få kvarstanna i ett slaveri under sina egna skulder och på en ovillkorlig väg till sin egen olycka, tillåt mig dock att småle en smula för detta, för denna gång skall tingens ordning inte alls bli i enlighet med den finansiella globala maktens intentioner.

Man kan ju säga att vi börjar att närma oss det direkta vansinnets utmarker, värre än så här kan det ju inte bli ur ett demokratisk perspektiv, INGEN kan rimligtvis kalla detta för att respektera den demokratiska ordningen. Man kan väl säga att om inte den Grekiska skökan skall bli det ihågkomna i saken, så skall nog Grekerna akta sig noga för att inte tänka själva nu.

"Vi står inför maximal spänning. Situationen är ohållbar över tid", säger Spaniens finansminister Luis de Guindos. Räntan på 10-åriga spanska för obligationer stansas i sten till nästan 7 % nivåer, vilket utlöste ECB:s ingripande för att backspärra Spanien i november förra året för att undvika en systemisk kollaps.
"ECB måste ingripa mycket snabbt eller så är det game over", säger Nicholas Spiro från Spiro Asset Management. "Det finns en doft av kapitulation i luften."

Men i den intellektuella minimalismens förlovade och byxpissande paradis, är det åter dags för en fotbollsmatch. Här kan ju ingenting hända, vi har ju förvisso samma banksystem som vi är integrerade i, men det ordnar Zlatan.

ECB har redan köpt över 2000 miljarder kronor italienska, spanska, grekiska, irländska och portugisiska obligationer, under motivet att det är nödvändigt att säkerställa en korrekt "implementering" av penningpolitiken. Detta orsakade en storm i Tyskland, vilket fick båda tyska ledamöterna i ECB: s direktion förra året att avgå.

En kör av systemtrogna ekonomer har i sin hyfsat uppenbara brist på perspektiv uppmanat ECB att begränsa spanska och italienska räntor till 5% eller så måste ECB utlova obegränsade interventioner. Men en sådan naket, öppet och regelvidrigt  räddande av insolventa stater skulle utlösa rättsliga utmaningar i domstolarna för brott mot EU: s icke-bailout klausul.

Galenskapen är så i dagen att man öppet kräver att räddande av banker är viktigare än människors liv och hälsa.

En kör av finansiella präster och penningens matadorer uppmanar nu alltså skamlöst ECB att begränsa spanska och italienska avkastningen till 5% eller att utlova obegränsade (!) interventioner, allt för att rädda banksystemetsplundringsrätt av människor och nationer.

Professor Paul De Graue från finansreligionens Mecka, London School of Economics, säger därför som den lojale finanskoryfée han är, att ECB banken skall gå vidare ändå med galenskaperna och "låt juristerna argumentera om detta under de kommande tio åren."

Gissar att argumentet från Syrizia om att Spaniens premisser för understöd rimligtvis måste kunna gälla även Grekland, har en viss bäring på verkligheten..

Att olika premisser för att erhålla stödinsatser skall gälla till lika och givna förutsättningar, för att gynna de enskilda bankernas vinstintressen, drar ett altmera påtagligt löjets skimmer över hela denna finansiella verksamhet

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram