Idag går igen

2012-04-16

Dessa dagar, då de flesta människor svänger sig med fraser som "en biljon dollar(eller kronor)" är det utan att någonsin riktigt greppa vad det betyder.

Inte många vet egentligen hur stor en "biljon dollar" egentligen är.

Om du hade en miljon sekunder för att göra något, skulle du anse att detta var en lång tid?

Tja, visar det sig att en miljon sekunder är endast ca 12 dagar.

Vad sägs om en miljard sekunder? Är det en lång tid?

Jo, ja, det är en miljard sekunder vilket är nästan 32 år. Så det är ju definitivt mycket längre än en miljon sekunder.

Vad sägs då om en biljon sekunder?

Hur länge tror du det är?

Tja, är en biljon sekunder ungefär 31.688 år .

Så när vi talar om hur den amerikanska regeringen stjäl mer än biljoner dollar från kommande generationer varje år, så talar vi faktiskt om en helt enorm summa pengar och att det då rör sig om estimerade 97 biljoner i underskott år 2018, gör att vi talar om hyfsat långa tider för avbetalningen, i sekunder räknat alltså...;-)

Under Obama-administrationen hittills har den amerikanska regeringen ackumulerat mer skuld än den gjorde från 1776 till 1995.

Det sjuka med detta är att Federal Reserve-systemet verkligen är utformat för att skapa statsskuld. Den amerikanska statsskulden är nu mer än 5000 gånger större än den var då Federal Reserve skapades redan 1913. Så det är ganska ironiskt att chefen för den organisation som var avsedd att ständigt skapa amerikanska statsskuld nu varnar för att det finns för mycket av den.

Jag undrar hur mycket av samhället och den västerländska civilisationen som måste raseras och hur mycket lidande som skall behöva genomlevas, för att folk skall fatta att den penningtekniska funktionen hos pengar idag, rakt igenom syftar till att gynna de banker som skapar dessa pengar som krediter till en kostnad av ränta och att detta i allt väsentligt ovillkorligen motverkar och förstör samhället.

Den penningtekniska funktionen hos pengar måste förändras om inte samhället skall haverera. Detta är lika ovillkorligt som naturlagsmässigt.

Frågan nummer ett idag, är därför om samhället skall ha pengar med den penningtekniska funktionen för att gynna det allmänna eller pengar med penningtekniska funktionen för att gynna den enskilde individen? Det kan inte vara båda samtidigt och i det enskilda fallet så byggs inte samhället, då elimineras individerna tills dess att en enda individ är kvar.

Det som vi idag har, är valuta med en penningteknisk funktion som skapar en samhällelig dokusåpa i Robinsonformat, last man standing alone. Den kommande elimineringsrundan / ö-rådet, kommer att bli mycket påtaglig.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram