Ansiktet av en bok idag.

2012-03-22

Alla måste få ha sin tro som individer, så är det ju. Men all den stund som trosmässighet görs till grupptillhörighet så korrumperas beskrivningen av verkligheten per definition, så religion i andra former än enskildhet det är och förblir samhälleligt vansinne och bakåtsträvande.

Samhället måste vara öppet och transparent med de samhällsbärande funktionerna hållna utanför möjlig korruption om inte samhället skall haverera.

De i anden fattiga borde därför kräva religionsersättning(ironi) från samhället nu när brinnande buskar, vattenpromenader och allehanda kosmiskt trolleri är på upphällningen utifrån informationssamhällets ankomst. Detta bör de göra i fredens tecken och till samhällets fromma, detta för att inte efter bästa förmåga behöva yra runt i villfarelser och begå allehanda meningslösa nidingsdåd som drabbar andra., för att bara inte tala om att löpa risken att bli en ytterligare repris på Van der Lubbe och Riksdagsbranden efter den senaste i Frankrike.

Att det föreligger en upplevd grund för en konflikt torde var nog ganska uppenbart för de flesta, att denna grund utgörs av någon form av indelning då ses som givet. Att indelningen uppges ha religiösa förtecken konkluderar ovillkorligen resonemanget om religionen som instrument för makt. Gissa om människor kan leva utan religion eller om religion kan finnas utan människor?

Så frågan blir ju egentligen hur mycket av exempelvis religion som vi tycker oss ha råd med till allmän betalning i form av krig och konflikter.

Man kan säga att öppen intelligens dödar makt och att sluten intelligens är maktens förutsättning. Man kan ju lite vågat nästan gissa att den Anglosaxiska terminologin för maktens underrättelsetjänst som begrepp, finns grundad i just detta. För det nästan roliga med makten är ju att den egentligen är tom inuti och att all den stund som makt och intelligens möts i öppen information så dör alltid makten.

Så alla dessa bluffar och bedrägerier som nu uppdagas och som motarbetas genom olika direktiv angående informationshantering, dessa kommer aldrig att lyckas mer för vi vet nu vad det är som vi måste göra för att döda den drake eller mara, som så länge har förtryckt oss.

Religioner och Ismer bygger på begränsningar och därmed okunskap och ovetande, information verkar för det omvända, så att behålla ismer och religioner i tider där alla människor snart har möjlig tillgång till all information och kunskap som någonsin har skapats, är väl ungefär lika smart som att försöka knuffa eller mota syndafloden med händerna.

Ismer och religioner skapas för att kategorisera, generalisera och dela in människor i grupper för att kunna kämpa emot varandra, men den största negativa effekten alltså det syfte som ismer och religioner fyller som maktinstrument, är att de verkar avhållande på människor från att ägna sig åt att utveckla sitt eget fria tänkande och utifrån detta utveckla sig själva och sina intellektuella förmågor.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram