Nyårskrönika

2011-12-30

I slutet av året är en tid att se tillbaka på de stunder - särskilt de bra - som kom i dagen under de senaste 12 månaderna.

När nu världen reflekterar över vad som kom ut av 2011, så visar en ​​ny opinionsundersökning från Gallup att den allmänna uppfattningen av Amerika är att ett fåtal människor verkligen stod ut i år i synnerhet, för att glorifieras av allmänheten för deras stora bidrag till världen.

Vilka är då dessa de mest beundransvärda män och kvinnorna under 2011? Ett urval av vuxna tillfrågade av Gallup säger president Obama, Hillary Clinton och George W. Bush. A wise choice, skulle Lavskägge ha sagt.

Oblygt struntandes i att Vita huset stödde tre år av krig i år ( inte minst ett i Libyen där kongressen inte ens medger att USA var närvarande) och att amerikanska medborgare, med hänsyn till den amerikanska militärens befogenheter nu inbegriper att på obestämd tid kunna fängsla sina medborgare eller det förkrossande ekonomiska klimatet som snart har satt alla i konkurs utom landet ! Kort sagt mycket beundransvärda insatser!

En undersökning av 1019 vuxna som genomfördes i mitten av december av Gallup, visar att den mest beundrade mannen och mest beundrade kvinna 2011 är Barack Obama och utrikesminister Clinton som respektive, var för sig inhöstar rikliga 17 procent av rösterna.

På listan över männen, är George W Bush en avlägsen, men dock tvåa med 3 procent av rösterna, följt av Bill Clinton, pastor Billy Graham, Warren Buffet, Newt Gingrich och Donald Trump. På listan av beundransvärda kvinnor, kom Oprah Winfrey på andra plats med 7 procent, följt av First Lady Michelle Obama, Sarah Palin, Condoleezza Rice och Laura Bush.

Man kan inte låta bli att fråga sig i detta, vad kan ens vara mera bisarrt? Att amerikaner förbisett vanföreställningar om den nuvarande administrationen och har försummat att inse att detta är samma president Obama som har sett sin administrations folkliga godkännandebetyg hamna på en en rekordlåg nivå under 2011, eller att amerikaner också fortfarande känner igen och beundrar den administration som utgjorde en vaktavlösning från ett tidigare härjat skräckvälde på världsmarknaden och  som sedan bara har rullat på i tre år utan-bokstavligen - att erbjuda någonting till det amerikanska folket? Men GWB ligger ju tvåa?

Är detta land slut på tecknade superhjältar? Eller har USA gått förlorat i någon slags Intellektuell invaliditet bedövad av Aspartam och terrosristbekämpning som har gjort politiken omöjlig att förstå och gå vidare med i tanken efter 2001 och 911?

Kanske, men bara kanske, så är USA hungrigare efter en tredje George W Bush tid mer nu än någonsin tidigare och allt skall bli bara ännu så mycket värre? Vad detta än är, så kan ju resultaten inte låta bli att orsaka att resten av världen stilla överväger hur i hela världen, mindre än ett år från valdagen, kan nästa presidentvals omröstning bli någonting annan än bara helt meningslöst dravel?

Utanför toppskiktet av namn på listorna i år återfinns tv-personligheten Ellen DeGeneres, som lyckades komma ut som mer beundransvärd än drottningen av England och presidentkandidaten Rep Michele Bachmann. Vilket alltså lämnar kongressledamoten på efterkälken bakom en talkshow värd och en monark utan legitim makt, liksom förre guvernören Sarah Palin, som har förblivit nästan helt förpassad ur rampljuset under 2011. Stackars henne.

Amerikaner beundrar också, uppenbarligen, tv-stjärnan Donald Trump mer än påven Benedictus XVI, som båda trängs ut på upploppet av Thomas Monson, den 84-årige presidenten för Jesu Kristi Kyrka av Sista Dagars Heliga.

För att sammanfatta denna intellektuella härdsmälta, två amerikanska presidenter som av många anförs på listan, inte bara över krigsförbrytartoppen genom världshistorien och de mest respekterade männen, utan också alltså omfattar minst tre miljardärer (Donald Trump, Microsofts grundare Bill Gates och investeraren Warren Buffett) och en tidigare president och nuvarande utmanare som har varje fångats i utomäktenskapliga affärer (Bill Clinton och Newt Gingrich, respektive).

Bland kvinnorna syns två honexemplar från George W Bush-administrationen som slutade för nästan tre år sedan (Laura Bush och Condoleezza Rice) samt två högerpolitiker avskydda för sina trångsynta åsikter och upprepade gånger hånade av båda sidor av gången (Sarah Palin och Michele Bachmann).

Happy New Year 2 U all.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram