Maktens kedja från då till nu över tiden

2011-12-30

• Finansiella Triggers eller styrmedel, rör sig blixtsnabbt tack vare elektronisk informationsteknik som kan bli avgörande för marknader, valutor och hela länder på bara timmar eller dagar;

• Ekonomiska Triggers eller styrmedel, går långsammare: tillverkning av bilar, flygplan, mat, kläder, bygga fabriker och hus tar dagar och månader;

• Politiska Triggers eller styrmedel, är knutna till det "demokratiska systemet" och sätter politikerna vid makten under mandatperioder på flera år;

• Kulturella Triggers eller styrmedel, kräver hela generationer av tid för att genomföra, det är där maktens "Psycological War" nu är på högre "höjder" och till en vidare omfattning än någonsin tidigare.

Folk är så formaterade i denna mall att de inte ens ifrågasätter makten avseende hur egentligen det går till väga för att spara bort en skuld, trots att de mycket väl vet om att man måste betala av en skuld! Man struntar helt enkelt i detta lilla intellektuella snedsteg. Och att detta betalande vidare också sker med ett medel som erhållits som betalning för exempelvis och vanligtvis arbete, och att detta betalningsmedel är skapat med en enskild skuld som bärare av sitt värde det ids man inte heller bekymra sig över, hur då någon ens kan försöka att inbilla sig att det går att spara bort skulder, alltså att betala av skulderna med mer skulder det är den intellektuella lättjans moderna definition i sin prydo.

Detta mina vänner är ju som av en slump även vad som definierar den bibliska mänskliga dödssynden lättja och det är sanna mina ord oändligt mycket farligare för det allmänna välbefinnandet att begå denna dödssynd ur intellektuella perspektiv, än vad det är att begå densamma ur ett fysiskt perspektiv, för konsekvenserna av den intellektuella lättjan, den kommer ovillkorligen med tiden ändå att ta sig både påtagliga och fysiska uttryck, för det som man inte har i huvudet det kommer man att få ha i benen.

Tro mig!

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram