CervenkaRing

2011-12-04
  • Igen då.‏

09:56
Till andreas.cervenka@svd.se
Hej Andreas,
Jag ser att du din vana trogen undviker kärnan i problemställningen, dina skäl till detta kan nog variera.
Att verktyget (pengar) som är nödvändigt för handel i samhället och mellan individer, skapas till en kostnad av ränta till förmån för enskilda intressen (bankerna), med enskilda individer (upp till stater) som bärare av värdet på pengarna, genom en utfästelse om en framtida nyttoöverlåtelse, är det som är problemet. Det är alltså förhållandet att enskild skuld till priset av ränta, utgör värdet på pengarna, genom metoden som pengar skapas och får sitt värde på, inte mer och inte annat.
Bankernas rätt att skuldsätta enskilda parter till priset av ränta, utifrån nödvändigheten för dessa parter att kunna bedriva handel, är snarare ett system vars kollaps nu kommer att få Jerikos murars fall att framstå likt barnets spark på en liten sten på gatan vid en jämförelse.
Jag tycker nog att du kanske skall överväga vilken typ av intellektuell och moralisk hederlighet som du förmedlar, systemets undergång är som du vet lika oundviklig som den är nödvändig.
Ps. Om du gör en bedömning av att informationsutbudet i saken skall begränsas av en eller annan anledning utifrån ett samhälleligt anpassningsperspektiv över tid, så bör rimligtvis det ökande informationsläckaget inte negligeras. Häng med! Ds.
Med vänlig hälsning
Carl.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram