Idag har varit viktig och gör skillnad.

2011-10-15

Idag har den rörelse som i alla fall till delar har förstått innebörden av det finansiella system som vi har för att beskriva ekonomi, haft samlingar över jorden av skiftande karaktär och innebörd.

I Rom bär det av duktiga våldyttringar just nu och London tycks ha stor uppslutning, för oss med barn och husdjur, som hundar och jaguarer, så får vi hoppas att de tappra håller ut i kylan i Stockholm så kommer vi tillbaka in och hjälper till med det viktiga nermonteringsarbetet av det största plundringssystemet i den mänskliga historien.

Träffade på plats på Sergelstorg olika personligheter, allt ifrån hanhundar som ville bitas till individer som såg ut som fiollådor i ansiktet bakom Diorglasögonen. Men dagen börjar med vad som skall utveckla sig till ett riktigt lustigt förlopp med följande:

  • Hejsan!
    Hoppas vi springer på varandra idag, skulle vara kul att säga hej på riktigt!
    Har du plakat? Jag fick inte med mig något sånt från Skellefteå....Det kanske finns möjlighet att få något där vid Sergels torg.
    Hoppas det ger lite uppmärksamhet i media nu, för det har varit väldigt tyst om det som händer i USA, alltså alla Occupy-event.
    Ha en bra dag! Hälsn. Cathrine

En vän på Facebook som heter Cathrine Tönnvik hälsade alltså mycket glatt och det kändes som att  träffa en gammal kär vän, men hon presenterade i princip omgående ett litet dilemma, bestående av att det blev lite sisådär med plakattexten och att hon hoppades innerligt att ingen skulle be henne om en förklaring, när naturligtvis som vore det på beställning TT knackar på axeln och sliter iväg hennes dotter och plakatet. Jag åtog mig givetvis att förklara det hela för TT, men i detta sket jag en lök stor som en pumpa, det var nämligen just då min tur att tala på trappan.

Konstaterar i detta att Frans Lugmair är en improvisatör att räkna med framgent, då han med bravur fick hoppa in och fick ta på sig att förklara det världsekonomiska läget för TT samtidigt som han bortförklarar en obegriplig plakattex och inte minst håller ordning på en Rottweiler som är jätteglad och vill hälsa på alla den ser. Detta är vad jag kallar politiska kvalitéer utöver det vanliga.

Han fick två dryga sekunders förberedelse tid, eftersom det var min tur att tala på trappan och jag inte kunde ha hunden med mig därframme, men det var inga problem för farbror Frans, han spände ögonen i TV kameran, hunden och reportern samtidigt och förklarade med myndig röst att detta med 2500 spänn i insats för att ta ut en ränta på 2 Mkr, det borde faktiskt till och med en journalist kunna misstänka är någonting mycket märkligt.

Vid vår avslutande lov runt Sergelstorg före det att vi traskade upp till Riksbankstorget, så säger plötslig Frasse till mig, du den där ser inte så särskilt nöjd ut och minsann det gör den verkligen inte, det är nämligen en livslevande sagofigur ur Mary Poppins, den reinkarnerade karikatyren av en bankir som ser ut som hade han just skådat världens kommande undergång, han på minde inte alls till någon liten del om en dyr fiollåda i ansiktet, med Diorglasögon givetvis.

Ur DI idag: "

På den stora trappan ned till Sergels torg stod Simone Havby från Karlskrona och lyssnade på talare efter talare. I handen höll hon en skylt med texten Ekologisk ekonomi, slopa räntan.

"Det här är det första som jag aktivt engagerar mig i."

"Vi är här i dag för att vi vill ha en förändring och se att ett samhälle och en välfärd handlar om alla och inte bara de rikaste", säger hon.

Även hennes föräldrar tycker att det är viktigt att delta i demonstrationen:

"Vi ska ha statligt upptryckta skuld- och räntefria pengar. Det går inte att ha dagens ekonomiska system, det är som en cancer som bara växer över styr", säger mamma Cathrine Tönnvik som bor i Skellefteå.

"Här är människor på gräsrotsnivå som vill uttrycka att de är less på att 1 procent sitter på toppen och mår gott medan 99 procent gör jobbet."

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram