Alien-e-Ring

2011-10-11

Jag vet inte om jag är trött, irriterad eller kanske både och. Jag tycker att jag har förklarat så oändligt många gånger och att jag har varit så tydlig att det inte går att missförstå vad jag menar, men icke att ta miste på är den uppfordrande och frågande tonen i skrivningen som likafullt svider som etter i ögonen och som undrar varför en skuld saknar värde om den aldrig kommer till att betalas.

Det politiska planet liknar alltmera en TV-såpa där falangstridigheter nära nog garanterar att ta sin tribut på den demokrati som vi känner igen som vår egen. Likagott är väl nu måhända detta, eftersom den demokratiska verkningsgraden på den medborgerliga rösten ändå har nått sådana nivåer att Nobels Fredspris numera utdelas till en presidentkandidat i Nigeriabrevens vagga. Allt är som bekant ett och gud som är allt och Ellen Johnssons tidigare insatser till Charles Taylors fromma i Liberia, måste nog ses som ett nytt rekord i omdöme, även för Nobelstiftelserna.

Goldman Sachs och Lloyd Blankfein traskar på i takt med Jimmy Dimond et consortes. För vårt svenska vidkommande så yttrar sig detta inte i någon ringa utsträckning i form av ett ilsket medialt gnällande på allt ifrån slösaktiga Greker till en genomusel socialdemokratisk partiledare, detta i syfte att forma falukorvhjärnornas mjuka massa för att passa in i den bankälskande stereotypens strama passform. Allt går som vanligt ut på att mänsklighetens uppgift på jorden är att rädda banksystemet från mänskligheten.

Lotta Gröning uppgav sig förresten dela uppfattning i detta men trodde inte att ett klarläggande från Håkan Juholt om de bakomliggande interna stridigheternas grunder skulle räcka till för att rädda honom, om detta är fågel eller fisk kan jag utifrån detta inte bedöma.

Men lite förvånas jag faktiskt över Johanna Grafs medverkan i artikeln på SvD brännpunkt idag medan somliga andraav artikelförfattarna är nära nog lika givna som initialerna på det byggföretag som Johannas kommun är kollegor med i det lätt anseendesargade Swedbankarena projektet. Men som alltid i dessa sammanhang så är det ju osvuret som är bäst.

Det eviga ältandet som allting emanerar ur, alltså vårt finansiella systems oförmåga att beskriva och förmedla ekonomiska värden på ett sätt som är relevant för verkligheten, det tar sig nu stapplande in på de sista metrarna före målgången.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram