Ring around Ring

2011-10-20

Jag såg inte Lassie, jag såg Jesse Ventura och däremellan ligger en inte obetydlig skillnad i pälsbeklädnad. Så jag skrev följande till honom, inte Lassie alltså:

Just leave the rottening financial corpse be for itself, and just let the voultures darken the skies for a short while, because it´ll take ém no time to disappear anyway. Because there are no rush for mankind, but believe me when I say that there´s all the hurry in the world for the financial system to make people believe it´s still alive an kicking. Once a child I heard Mick Jagger singin Time´s on my side, but never properly understood what he meant, I do know now.

Funderar på den aktning som bankfolk har visats och det faktum att allting jämnar ut sig med tiden, det kan nog inom kort framstå som lite försiktigt sagt obegåvat att ha ägnat sig mer än andra individer åt bankverksamhet, eller penninghandel som det förut kallades och tycker så smått synd om mina förra svärföräldrar i saken.
Liket av det finansiella systemet har nu ruttnat så mycket att inget smink i världen, eller andra förespeglade livupprätthållande åtgärder mera kan förmå skapa intrycket, eller illussionen av att det är ett på verkligheten grundat system, alltså att systemet verkar lika för alla, verk-lik-het, folk kommer nu förstå att bankerna skapa pengar ur ingenting och att de dessutom tar betalt för detta. Detta är inte tider att bli förknippad med bankverksamhet.
Stanken av förruttnelsen efter det finansiella systemet har nu börjat att bli stark och dess stank är värst på Syntagmatorget i Athen, mina tankar till Kosmas Loumakis på platsen, och för att dölja denna stank vill många intressen nu gärna skapa dramatikens vindar för att själva i lä av dessa kunna skapa sig egen handlingsfrihet. Det är inte människa som nu lider tidsnöd, det är det finansiella systemet som har bråttom för att inte tappa all sin trovärdighet, medan människorna behöver ett system baserat på verkligheten.
Lovar min son i detta att ingenting alls händer om ingen gör någonting alls och vi bara låter det finansiella systemet självdö, inte ett hus kommer att försvinna, inte en bil eller någonting annat förutom den inbillade skulden i sinnet på människorna. Alla försök till att skapa dramatik är medvetna eller omedvetna handlingar för att skapa egennytta i förändringsförloppet. Det går precis lika bra att bara lämna det innevarande finansiella systemet åt sitt öde och lugnt och sansat resonera kring det vidare. Det är inte människan som lider tidsbrist, det är det finansiella systemet.
Konstaterar att det definierade målet för oss människor är att med fredliga medel införa ett nytt finansiellt system, som inte bygger på enskild skuld som bärare av värde på det som skall användas som allmänt betalningsmedel. Metodiken för dettas fredliga införande måste vara att inte inte vidare skuldsätta individer, befolkningar och nationer utan istället att nu låta skulderna och systemet haverera under det att vi behåller lugn och sans.
Evangelos Venizelos sade att han hoppades på en stor, definitiv lösning på krisen efter ett EU-toppmöte på söndagen."Från och med nu och fram till söndag vi kämpar slaget av alla slag", och han är Grekland finansminister idag och jag tror nog att Goldman Sachs varit tillräckligt noggranna i saken.
Så för vårt vidkommande så måste vi alltså hoppas på det omvända, alltså att det inte blir en lösning som fölänger vistelsen i likstanken av det innevarande finansiella systemet och att vi får fredliga möjligheter att skapa ett nytt system.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram