Att snurra en Ring

2011-09-10

Undrar hur svårt det skall vara att förstå att QE(quantative easings) inte hjälper mot ett rådande penningutbudsunderskott i den producerande delen av en ekonomi, när den rådande situationen beror på att den finansiella delen av ekonomin är för kapitalkrävande i förhållande till helheten.

 

Eftersom nästa kommande lösningsmetod inom den finansiella delen av ekonomin med all säkerhet kommer att heta CE (credit easing), så finns det väl därmed också goda möjligheter att detta kan komma att ske, genom att våra lejonhjärtade politiker intervenerar med statliga garantier genom det privata banksystemet, för att riktigt berika bankerna en sista gång, som de lydiga hundar som de egentligen är.

 

Jag förundras dock ändå lite grann över hur folk bara stilla accepterar att bli ekonomiskt och intellektuellt misshandlade, utan att ens vilja ge sken av att fara illa av detta på grund av motviljan mot att verka socialt avvikande. Flockmentaliteten hos fjällämmeln som i flock rusar utför stupet, framstår närmast som rena självständighetsförklaringen vid en jämförelse

 

Undrar med avseende på SvD idag, hur det egentligen kommer sig att folk accepterar att medierna skriver att det är bra att amortera med arbete på sina skulder, som alltså egentligen består av ingenting och som skapats ur luften av bankerna, till bankerna! Är detta måhända ett svenskt masochistiskt drag, eller begriper folk verkligen så lite av sin egen tillvaro?

 

Varför skall i så fall inte bankerna ha rätt att använda människor som handelsvaror på en gång, när gud ändå uppenbarligen har givit dem rätten att beskatta folkets arbete på ett sätt som numera till och med ger en högre självmordsfrekvens än vad slaveriet förde med sig under sina glansdagar?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram