Alla rider runt i Ring

2011-04-21

För att förstå detta med Central Banking måste du veta och förstå att den verkliga makten I Centralbanksystemet ligger i dess primära återförsäljarnäts toppar, INTE stollar som Stefan"Jävla Åsa NIsse" Ingves.

Om du är obekant med dessa 18  primära bankerna på toppen av den amerikanska privata banksystemet, eftersom där är Fed privatägt och fungerar som avtappningsventil av värde ut till det övriga privata systemet.. Det är de som ansvarar för hanteringen  av USA: s finansdepartements Obligationsauktioner och som sådana har de en aldrig tidigare skådad tillgång till att reglera USA: s skuld både i fråga om prissättning och monetär kontroll.

De Primära aktörerna är:

 • Bank of America
 • Barclays Capital Inc.
 • BNP Paribas Securities Corp
 • Cantor Fitzgerald & Co
 • Citigroup Global Markets Inc.
 • Credit Suisse Securities (USA) LLC
 • Daiwa Securities America Inc.
 • Deutsche Bank Securities Inc.
 • Goldman, Sachs & Co
 • HSBC Securities (USA) Inc.
 • JP Morgan Securities Inc.
 • Jefferies & Company Inc.
 • Mizuho Securities USA Inc.
 • Morgan Stanley & Co Incorporated
 • Nomura Securities International Inc.
 • RBC Capital Markets
 • RBS Securities Inc.
 • UBS Securities LLC.

Av denna grupp är särskilt fyra banker i synnerhet gynnande av den amerikanska centralbanken. Dessa är:

 1. JP Morgan
 2. Bank of America
 3. Citibank
 4. Goldman Sachs

Du kommer att notera att dessa är de företag som anses "too big to fail". Fed inte bara försäkrade att de inte går under under 2008, utan har i själva verket har gjort så att dessa företag har ökat sin kontroll över det amerikanska finansiella systemet.

Tänk på att JP Morgan tog över Bear Stearns. Bank of America tog över landsomfattande Financial och Merrill Lynch. Citibank och Bank of America var de enda två banker som fick få sina skulder direkt med stöd av Fed (280.000.000.000 $ för Citibank och $ 180.000.000.000 för BofA).

Sedan finns Goldman Sachs som helades från alla AIG skulder, fick $ 13 miljarder i direkt finansiering från Fed, och fick stöd samtidigt som alla konkurrerande investmentbanken antingen gick under eller konsumerades av andra enheter, vilket gav Goldman ett virtuellt monopol på investment banking verksamheten. Min poäng med detta är att vi måste bortse från vad Centralbanker säger och istället fokusera på vad de gör. Och i de två senaste åren har Centralbankerna i allmänhet och Fed i synnerhet gjort allt den kan för att stödja dessa fyra företag. Faktum QE's 1, 2, och de kommande 3 är inget annat än nya försök att tratta ner kvantriljoner i dessa företag (och de andra primära bankerna).

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram