How about getting the bigger (better or worse?) picture

2011-04-01

Regeringen vill förbättra insättningsgarantin för att förespegla att detta är till fromma för inlåningen och inte för att skydda bankerna från kravet i kapitaltäckningskvoterna och föreslår därför ett antal förändringar i regelverket i en remiss till lagrådet på fredagen.
Det framgår ur ett pressmeddelande från finansdepartementet.
Förslagen innebär bland annat, att ersättningar ska betalas ut snabbare, vilket innebär att det är kapitaltäckningskvoterna som är frågan i detta och att utbetalning ska ske inom 20 arbetsdagar i stället för tre månader.

Låter som ett rimligt förslag i tider när allt går så bra? Nej naturligtvis inte!

Det är svårt att låta banker gå i konkurs som vanliga företag, särskilt om de är stora och viktiga för det finansiella systemet. I vad som de beskrivna svårigheterna består aktar sig myndigheterna noga för att upplysa om, men det gynnar inte alls makten, systemet eller bankerna. Vem detta skulle gynna behöver ju knappast beskrivas vidare. Därför behövs en lagstiftning för dessa banker, som låter aktieägarna och fordringsägarna stå för notan om banker sköts dåligt och hamnar på obestånd. Då har ju i alla fall den politiska makten städat framför sin egen dörr i någon mån. Banksystemets försvar mot slik politisk svekfullhet från politikerna, blir som alltid att skapa assymetriska socialpolitiska konflikter, för att dels skapa en förskjutning av fokus och dels för att få användning av det egna militärindustriella komplexets förtjänstmöjligheter. Så nu skall det skickas Gripar och trupper på korståg för Centralbanksystemets petrodollar konglomerat.

Krig sker alltid på kredit, det skall man ha jävligt glasklart för sig, alltid.

Nu börjar det alltså blåsa så smått även på våra breddgrader och vinden den är kallare än på andra platser.

Det är förresten rent fantastiskt hur väl FN:s krav på att olika diktaturer på jordens mitt skall demokratiseras, harmonierar med avsaknaden av en Petrodollaransluten Centralbank och de Amerikanska direkta eller indirekta intressena i regionen. Ty det är nu så vist ordnat att den ena Fiatiserade valutan beskrivs i termer av den andra, så när I faller så faller A, så faller alla.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram