Riding Tsunamis of oil?

2011-03-29

Rebellerna i Libyen är mitt i ett spel på liv eller död i ett fullt utvecklat inbördeskrig och Moammar Gaddafi är fortfarande vid makten och ändå, på något märkligt sätt så har de libyska rebellerna haft tillräckligt med tid för att hinna etablera en ny centralbank i Libyen och bilda en nytt nationellt oljebolag.

Kanske när konflikten är över, så har dessa rebeller en lysande framtid som managementkonsulter av tid. De klarar då sannerligen av att få mycket gjort. Maken till skickligt gäng rebeller - de kan utkämpa ett krig under dagen och utarbeta en ny centralbank och ett nytt nationellt oljebolag på nattetid utan någon som helst hjälp utifrån. Om bara resten av mänskligheten var så mångsidig! För det är väl aldrig så att bildandet av en centralbank, är något som skulle kunna göras efter det att inbördeskriget är över?

Transitionella nationella rådet har utsett Central Bank of Benghazi till den monetära myndighet som skall styra penningpolitiken i Libyen och utnämningen av en Centralbankchef för Central Bank of Libyen, med ett tillfälligt huvudkontor i Benghazi. Uppenbarligen har någon tyckt att det var mycket viktigt att få jobbiga frågor som kontroll av banker och kontroll av penningmängden ur vägen redan innan en ny regering bildas.

Det är naturligtvis helt rimligt att anta att den nya centralbanken i Libyen kommer att vara 100 % ägd och 100 % kontrollerad av det nyligen befriade folket i Libyen, eller är det inte det?

Men nu när Libyen kommer att bli fritt, så kommer den nya centralbanken i Libyen styras av libyer och enbart till förmån för libyerna, eller hur?

Detta är naturligtvis någonting som alla även kan anta kommer att bli fallet med det nya nationella oljebolaget också, inte sant?

Under de senaste åren, så har Moammar Gaddafi  hotat med att nationalisera oljeindustrin i Libyen och sparka ut alla västerländska oljebolag ur landet, men nu när Libyen kommer att vara fritt så kommer folket i Libyen att kunna arbeta hand i hand med "Big Oil" och detta kommer att skapa en bättre Libyen för alla, inte sant?

Naturligtvis så hade inte petrodollarsystemet och olja någonting att göra med varför USA inledde en humanitär frihetsskapande åtgärd för demokratin i Libyen.

När Barack Obama såg rakt in i kameran och berättade för det amerikanska folket att kriget i Libyen är av strategiskt intresse för USA, så är det väl ändå helt säkert att han inte syftade på oljan och petrodollarsystemet.

När det var krig för olja, så var detta en Bush angelägenhet, eller hur? Demokraterna röstade på Obama för att avsluta denna typ av krig, eller hur? Säkerligen så skulle ingen framträdande demokrat offentligt stödja detta krig i Libyen, eller hur?

Visst, Obama kommer att göra slut på bombningarna av Libyen om det internationella samfundet börjar protestera, eller hur?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram