Det kränkta självets reaktioner

2011-03-29

Ett i Ryssland ganska välkänt gäng av militära analytiker, Stormkråkor, säger att Ryssland nu kommer att få kännas vid stora utmaningar och även hot från två de globala stormakterna, detta inom mycket kort tid, de går så långt att de påstår att detta är det värsta hotet i sitt slag sedan 1612, och de erbjuder utifrån detta några råd i saken. Jag antar att Vladimir Putin inte främst är road av att lyssna på allmänt håller skvaller, han verkar inte vara den typen av personlighet.

Krigsvetenskapsakademins president och ett antal generaler i armén, säger nu i en rapport att Ryssland nu måste förbereda sig för en dubbel utpressning, en från öst, den andra från väst.

Ryssland kommer i detta alltså att utsättas för en enorm geopolitisk press under de kommande åren, främst då alltså ifrån USA och Kina, och att Ryssland kommer att behöva göra allt som det någonsin kan för att förhindra att man hamnar på kollisionskurs med USA och/eller Kina, när väl Petrodollarhaveriet eskalerar, för detta är vad Ryska militära experter nu anser var det som är i det omgående förestående.

Det rekommenderas nog även att med alla möjliga medel försöka desarmera denna potentiellt explosiva situation med en silkesvantarnas diplomati. Den ryska politiska eliten måste göra allt de kan, med hjälp av politisk-diplomatiska medel i första hand, för att kväva hotet i sin linda.

Den "globala natur" som Modern krigföring tar med avseende på både vapnen och informationens rörlighet över den geografiska ytan, speciellt när de amerikanska styrkorna redan är på plats i Irak och Afghanistan, och nu kan hjälpa till att även kontrollera himlen över Libyen, som för närvarande befinner sig i en FN-sanktionerad kamp medialt mellan pro-Gaddafi lojalister och militanta mot regeringen. Gör att den geografiska utspridningen redan nu finns etablerad.

Samtidigt så ökar Kina sin militära förmåga med stadiga stormsteg i andra ändan. Detta faktum understryks av att i januari så genomförde Peking en tidsbestämd testflygning av sina hemliga J-20 stealth bombplan under ett besök av USA: s försvarsminister Robert Gates. Observatörer sa att detta var en "ovanligt djärv styrkedemonstration av den kommunistiska nationen."

Allt detta minskar alltså sannolikheten för att framtida konflikter kommer att förbli på lokal nivå rätt så radikalt.

Det är svårt att hoppas på att framtida krig kommer att förbli endast regionala eller lokala -. USA: s militära styrkor är närvarande utposterade i alla strategiska geografiska riktningar väster, söder, öster och norr, enligt all tillgänglig militär analys, samtidigt som det finansiella systemet som beskriver Amerikansk ekonomi havererar.

Hur allvarligt är då detta hot? Ryssland har garanterat inte bevittnat en sådan kommande politisk press på 400 år, ett tydligen ganska mörkt kapitel i Rysslands historia som visst i folkmun kallas för "oredan" [1598-1613] när det Ryska moderlandet härjades av en hungersnöd, liksom av främmande inkräktare.

När det gäller säkerhet så har Ryssland aldrig varit i en sådan kritisk situation som i början av 21: a århundradet, sedan kanske 1612.

För att möta denna ökande hotbild, så rekommenderar nu Rysslands militära strateger att man istället börjar bedöma riskerna realistiskt och objektivt.

.

Samtidigt med Rysslands gränsöverskridande och aktiva trampande på och över linjen mellan USA och Kina, så anför den ryska generalstaben att den nu kommer att avvisa föråldrad militär hårdvara från försvarsindustrin utifrån att Försvarsmakten inte längre har någon användning för dem. Man förväntar sig inte krigföring enligt vad som har varit den gängse normen i samma omfattning, av en eller annan anledning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram