Vad säger Ringen egentligen.

2011-03-07

I en SPIEGEL ONLINE intervju så kritiserade Martin Schulz, ledare för den socialdemokratiska gruppen i Europaparlamentet, skarpt hur EU: s medlemsstater lägger sina nationella intressen först framför Libyen. Han uppmanade den tyska regeringen att acceptera flyktingar från Nordafrika och varnade för att militärt ingripande i Libyen kan behövas som en sista utväg. Med andra ord så länge som oljeintäkterna går till Libyens centralbank som fortfarande kontrolleras av Gadaffi och hans styrkor också har kontroll över den viktigaste oljeterminalen Es Sider, så kommer sönderfallet av Petrodollarsystemet att accelerera och även om förutsättningarna ändras så kommer, är, kollapsen ovillkorlig utifrån monetariseringen av skuld som betalningsfunktion i systemet.

SPIEGEL ONLINE: Situationen i Libyen eskalerar från dag till dag, med en växande oro för inbördeskrig. Vad ska väst göra nu?

Martin Schulz: De sanktioner mot (Libyens ledare) Moammar Gadhafi som  har godkänts av Förenta nationernas säkerhetsråd bör genomföras så snart som möjligt. Hans tillgång till medel behöver klippas bort, eftersom han tydligen försöker köpa legosoldater. Vi måste försöka att isolera Ghaddafi. - Här måste man som Palanthiranhängare ovillkorligen ställa sig frågan om vem det är som egentligen försöker att göra vad i detta förlopp? 

Detta som Schultz uttrycke betyder omskrivet att de västliga regeringarna måste försöka bromsa sönderfallet av petrodollarsystemet, som gör möjligt för Centralbanksystemet att plundra resten av världen. Att det är Ghaddafi som köper in de oppositionella krafterna  eller de regeringstrogna, är nog försiktigt sagt inte helt klarlagt. Vilket är min, som jag ser på detta, rätt allvarliga anmärkning. Som bekant är ju det första som dör i kriget alltid sanningen.

SPIEGEL ONLINE: Gadhafi blygs inte ens distansbombningarna av sitt eget folk. Väcker inte detta frågan om väst ska ingripa militärt?

Schulz: Gadhafi: s metoder är brutala. Men vi måste välja noga mellan en känslomässig reaktion, vilken är förståelig, och beslut som kan leda till ett utdraget krig. Alla åtgärder som kan vidtas inom ramen för stadgan för Förenta nationerna måste beaktas. Jag är medvetet om att betona ordet "alla" där - med andra ord, bland annat det militära alternativet. Men det är bara möjligt med deltagande av säkerhetsrådet och de arabiska länderna.

Man kan ju utan vidare spisning konstatera att det i denna fråga uppfattas föreligga ett underskott på engagemang enligt denne Tyske  Socialdemokrats förmenande. Den egentliga moraliska betänklighet som även måste anses föreligga avseende att som nation istället främst verka för Centralbanksystemets bevarande, den tycks inte verka övermåttan bekymrande för det politiska garnityret, antingen nu detta beror på oförstånd eller uppsåt.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram