Trons värde Ring

2011-02-28

Efterhand som den i medierna så omtalade "demokratihungern" breder ut sig i geografisk längsriktning i förhållande till oljetillgångarna, så måste faktiskt vän av ordning ställa sig frågan, om den västliga försvarsbudgetupprätthållande kampen mot terrorismen, inte alls borde påverkas av detta?

Att inte den demokratiska rankinglistan för stater med demokratibehov, vilken annars kunde tänkas ha någon betydelse i saken, har med något att göra, det kan nog alla se numera.

Sedan nära nog en halv evighet tillbaka så har ju ledarna för Al-Qaida sagt sig uppvigla mot den arabiska världens diktatorer och kallat dessa för kättare, marionetter och andra epitet för västliga intressen i allmänhet och uppmanat till deras undergång i synnerhet. Nu, i land efter land har människor störtat dessa diktatoriska ledare - och al-Qaida har spelat absolut ingen som helst roll i detta förlopp.

De senaste veckorna har därför goda förutsättningar att bli en epokgörande katastrof för Al-Qaida, vilken gör att Jihadisterna ser ut som ineffektiva åskådare till historien, samtidigt som denna revolution erbjuder unga muslimer helt andra alternativ till demokrati än terrorism.

Att detta även säger någonting om vem det är som egentligen har drivit på Jihaddandet, samtidigt som vederbörande rent egennyttigt har frotterat sig med olja och vapenaffärer, det syns tämligen tydligt nu så här i tider av revolution.

CIA bin Laden eller kanske mera rätteligen USA may been laid in, har det varit tyst om på senare tid. Hans egyptiska ställföreträdare, Ayman al-Zawahri har dock utfärdat tre lätt trevande uttalanden från sitt förmodade gömställe i Pakistan-Afghanistans gränsregion, uttalanden som verkade vara helt ur synk med nyheterna, och som nästan pinsamt nog inte noterade störtandet av president Hosni Mubarak i Egypten, vars regering ändå fängslade och torterade Mr Zawahri under 1980-talet. Mubarak var ju trots allt själva skälet och målet med den verksamhet som Mr Zawahri har uppgivt sig bedriva, men han missade som sagt här att det pågick en revolution, av en eller annan anledning.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram