Den politiska skicklighetens medie Ring

2011-02-27

Någon har sagt att det första offret i krig alltid är sanningen. Jag tror faktiskt att det är en rätt skarpsinnig iakttagelse. Det finns många skäl till varför detta skulle vara sant, och många ursäkter till varför det faktiskt är just på det viset. Naturligtvis så kommer den mest utbredda ursäkten för det uppsåtliga förfalskandet av information att vara att den nationella säkerheten kräver detta. Vi kan ju inte avslöja något av värde för fienden. Vi kan inte låta fienden ha en fördel över oss. Vi kan ju inte äventyra våra trupper. Vilket gör att det där med fienden blir ett användbart kort. Allt sedan Neros dagar har olika operationer genomförts för att kunna skuldbelägga en eller flera parter i önskad riktning, alltså Nero brände Rom för att kunna skuldbelägga de kristna, fler har sedan dess följt i hans konspiratoriska fotspår.

Naturligtvis under krig så finns det ju också en viss legitimitet för vissa av dessa påståenden, men dessa ursäkter blir snabbt i stället till välgrundade misstankar när de väl blir missbrukade.

Då en förklaring eller ursäkt blir misshandlad, alltså då den bland annat används för att förhindra de folkrika staternas folk från att ifrågasätta de beslut som deras regeringar fattar och deras skäl för att gå i krig i första hand, då finns det ett demokratiskt problem. Vi vet kort sagt inte ett jota om vad som egentligen händer just nu i den Nordafrikanska regionen, vad vi vet är att förloppet har haft en stabiliserande inverkan på petrodollarsystemet genom oljeprisökningen och vi vet dessutom även att detta främst hittills har gynnat den part som innehar rätten att skapa dollarvaluta.

Det är ingen hemlighet att västliga regeringar har bedrivit desinformations krigföring mot sina medborgare under en lång tid nu. Main Stream Media har från sin sida inte precis varit ovilliga att hjälpa till att täcka upp sina regeringars smutsiga små hemligheter, under ett bra tag nu, det finns kort sagt, knappt en enda nationellt viktig händelse där en grundläggande teknisk bevisning föreligger i sak, medan förekomsten av hemligstämplar snart är så vanlig att dessa tas för att vara av naturen givna betingelser.

Lagstiftaren gjorde det till ett brott för regeringen i Sverige och i många andra länder att skapa lagar som bryter mot exempelvis pressfriheten, i ett försök att förhindra en sådan situations uppkomst, men detta har nu alldeles uppenbarligen inte fungerat. Pressen köptes förvisso redan på 1930 talet upp och konsoliderades vidare genom företagsetablering, redan för länge sedan, till att användas för att hjälpa till att skapa svartmögel i huvudet på massorna och för att få folk att acceptera ett sätt att tänka, ur ett socialistiskt perspektiv. På detta sätt så har en majoritet av människorna övertygats till att agera på ett sätt som strider mot sitt eget bästa, under förespegling av det omvända men som egentligen bara är fördelaktigt för den mycket fåtaliga eliten.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram