Ur ränderna går inga kossor.

2011-02-18

Undrar egentligen varför inte folket bara skriker rakt ut mot systemet, kan detta bero på någonting annat än en form av bedövande passivisering, när Riksbankens främsta penningpolitiska mål uttrycks till att vara inflationsbekämpning, detta alltså när pengarna bildas med skuld som bärare av värdet som i det rådande systemet, eftersom detta då helt ovillkorligen innebär att Riksbankens främsta mål ur folkets perspektiv är att hålla folket kvar i skuld.

 Om jag istället väljer att uttrycka detta som den fundamentala förklaringen till att Riksbankens främsta mål i detta system, av ren tvångsmässighet därför är nödgat till att vara inflationsmålet.
Detta eftersom kommer sig alltså av att om människor börjar att tro på att Riksbanken inte längre är engagerad i inflationsmålet, då är det game over för den monetära trovärdigheten det vill säga att skuld i sig själv har ett värde och då brister det i människors tilltro till detta monetära system med skuldmätning som bärare av värde till de finansiella instrumenten som exempelvis pengar.

Bibehållande av skuldsättningsvärde låter ju inte som någonting som folk egentligen borde vilja bli utsatta för, så man kan ju ur det perspektivet förstå att man istället har valt benämningen inflationsbekämpning till att torgföra verksamhetens inriktning.
Jag tycker emellertid numera att Lars Calmfors ändå numera är värd lite mer respekt, när han nu uppvisar insikter om att den akademiska ekonomiska världen, till så stora delar är så helt ute och cyklar. Detta visar ju om inte någonting annat, att man inte behöver vara helt hjärndöd bara för att man har trott att jorden var platt.
Däremot i detta så kan jag väl själv känna en viss förlägenhet över att inte ha påtalat detta så uppenbara vansinne mera tydligt tidigare, eftersom jag tror att detta som argument betraktat kan få ett ganska så utbrett genomslag. Jag borde ha skrikit rakt ut om att denna tiger inte är en kossa, vad politikerna än säger och dessutom har den en alltmera stegrad hunger.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram