Social i (S) er Ring.

2011-02-17

Oavsett om en person förlorar allt på en gång, eller en bit i taget, så är slutresultatet detsamma, men det är ändå något speciellt grymt med idén om den finanspolitiska teatern, ett agerande för ingivande av inspirerande och falskt hopp, om att en finansiell miljö kan byggas när den i sanning redan har kvävts och redan är, dödare än en jordledning från en tändspole.

Varför skulle då våra moderna rånarbaroner lägga ner så mycket energi på att bygga eller skapa en illusion av falsk återhämtning? Det finns sälert många anledningar till detta, men först och främst är inte sällan att skapa apati, viljan att få oss att inte bry sig. Att förleda oss till passivitet. Att lura i oss antagandet om att stormen ändå blåser över och att du kan ändå ingenting göra åt saken och dessutom gärna sprida villfarelsen att alla tryggt kommer att kunna återvända till det som var förut, som vore det att tiden kunde löpa baklänges, bara ingenting förändras!

Tyvärr är en återhämtning utan ett föregående av en intensiv omstrukturering av vårt finansiella system omöjlig att uppnå. De naturlagsmässiga grunderna stöder inte det förslaget ens i den allra minsta del. Frågan är närmast vem som kommer att förfånga (byte av rorsman vid vaktskifte på segelfartyg) vid rodret när dammet väl lägger sig och möjliggör att denna omstrukturering så småningom kan uppstå? Kommer till exempel det amerikanska folket att ta ledningen, vilket vi naturligtvis tycker att de borde göra så att vi slipper själva att engagera oss i saken, och kommer det Amerikanska folket då verkligen att åta sig att skapa en konkret fri marknad i Sverige och dessutom en förnyelse av våra svenska finansiella miljöer, som gynnar främst oss? Eller kommer vi Svenskar att ännu en gång att luta oss tillbaka med munnen full av falukorv, ilsket gnällande över att fel låt vann samtidigt som vi låter bankirerna ställa upp vår framtid i linje för nästa stora katastrof?

För att göra någonting själva, det passar sig ju inte folksjälen sedan Nils Dackes dagar och de individer som försöker att göra någonting "asystemiskt", de är bara besvärliga och vill fel saker.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram