Jämmer och elände beror på perspektiv

2011-02-01

Om Egyptens president Hosni Mubarak störtas, då kommer Israel att förlora en av sina mycket fåtaliga vänner i ett mycket fientligt område och president Barack Obama kommer att bära en stor del av skulden, detta sade israeliska förståsigpåare igår måndag.

Politiska kommentatorer fullkomligt uttryckte sin bestörtning över hur USA och dess viktigaste europeiska allierade verkade vara illojalt redo att dumpa en hårdnackad strategisk allierad sedan tre decennier, helt enkelt för att överensstämma med den för dagen aktuella ideologin av politisk korrekthet. Lite löjeväckande nästan att konstatera att maktens lojaliteter ligger i den egna nyttan i detta.

Premiärminister Benjamin Netanyahu har sagt åt ministrarna i den judiska staten att inte kommentera den politiska cliffhangern i Kairo, detta för att undvika att elda på en redan explosiv situation. Men Israels president Shimon Peres är inte någon minister så han uttryckte sin frustration i statsmannamässiga termer i stället.

"Vi har alltid haft och har fortfarande en stor respekt för president Mubarak, sade han på måndagen. Han bytte sedan till preteritum. "Jag säger inte allt han gjorde var rätt, men han gjorde en sak som vi alla är tacksamma mot honom för. Han höll fred i Mellanöstern"

Om han med detta avtackade Mubarak, freden eller båda två samtidigt det kan möjligtvis diskuteras utifrån lite godtrogenhet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram