KonkludeRing av sitt själv

2011-02-02

Jag behöver knappast säga att saker i vår omvärld nu är rätt dåliga. Du vet själv att saker är dåliga. Arbetslösheten är väl vad som närmast kan beskrivas som i det närmaste otyglad och detta redovisas därför med en så friserad statistik att Marie Antoinette skulle framstå som ofriserad vid en jämförelse. Kostnaden för mat och energi är skyhöga, detta utan att myndigheterna säger sig känna till någon inflation att tala om. En polisstat breder samtidigt sakta men säkert ut sig över landet i form av olika Ipred och FRA uttryck.

Människor över hela världen är i upplopp som tar sig alltmera absurda former. Kriget förefaller att aldrig ta slut. Hunger och svält är verklighet för alltför många människor. Alltför många boenden är pantsatta. Alltför många familjer på jorden bor i tält eller sämre. Valutor över hela världen håller på att kollapsa. Allt verkar bara närmast naturlagsmässigt falla isär och det verkar inte vara så mycket som någon kan göra åt detta. Det bästa vi kan göra synes för de flesta vara att hålla på med att just hålla på.

Media basunerar idag ut att motdemonstranterna i Egypten, genom att rida kavallerichock på kamel med klubba i handen, vill förmå demonstranterna som är emot regimen att återgå till den ordning som de protesterar emot. Ja så dumt är det faktiskt.

Varför händer då detta? Det är en motiverad fråga. Människor har sin egen uppfattning om vem som bär skulden, men vad är egentligen kärnan i denna fråga? Jag tror att det är rädsla. Jag tror att vi har gjort så att dessa saker kan hända på grund av våra felaktiga farhågor, som har tvingats på oss av dem som vill kontrollera massan av mänskligheten.

Vi har alla blivit bedragna. Vi har alla blivit lurade. Vi har blivit beljugna av politiker som påstår sig främst vara ute efter vårt bästa och inte alls deras eget bästa. Vi är blåsta av företag som påstår sig förse oss med säkra och toppmodern produkter för vår skull. Vi blir bedragna genom inrättandet av en forskarvärld som hävdar att den förser oss med fakta för att hjälpa till att upprätthålla vår framtid inte alls främst försöker att öka sina egna forskaranslag.

Vi blir bortfintade av det medicinska etablissemanget (då särskilt läkemedelsföretagen) som helt sonika hävdar att de främst av allt vårdar hälsan hos sina patienter och detta alldeles särskilt framför viljan till egen vinst hos det egna företaget. Vi är ju inte heller sällan rent monumentalt vilseledda av olika företag inom media, vilka frankt påstår sig vara öppna, ärliga och objektiva för vår skull och därför så tror vi på dem just för den sakens skull, de säger ju nämligen det.

Vi är dessutom grundlurade av den centrala bankkartell som hävdar att de vill ge oss både ekonomisk stabilitet och full sysselsättning. Kort sagt, vi är i princip lurade av alla enheter eller organisationer som tror att de genom detta beteende kan göra så att de kommer att kunna flå folk på mer pengar och tillskansa sig makt på andras bekostnad.

Vi har låtit det ske på grund av rädsla. Vi är rädda för terrorister som enligt medierna lurar nästan runt varje hörn och planerar på att spränga flygplan, tåg, gallerior, offentliga byggnader, våra hem, kidnappa våra barn eller andra av ett antal skändliga saker till skada för oss. Vi är rädda för att våra grannar som äger vapen plötsligt blir till rasande galningar som kommer att jaga närmaste tillgängliga villebråd, djur som människor. Vi är rädda för att islamiska fundamentalister plötsligt kommer att ta över våra regeringar och tvinga oss att lyda sharialagar. Vi är rädda för vad som ska hända om valutor kollapsar, så vi räddar bankerna genom att betala för att få fortsätta att stå i skuld till bankerna. Vi är rädda för att behöva möta livet utan ett samhälleligt "skyddsnät". Vi är rädda för allt och alla som vi blir tillsagda att vara rädda för, av dem som styr och drar i våra känslosträngar.

Det tycks mig dock som vore det så att de allra flesta av oss är rädda för sanningen inom oss själva. Sanningen kommer att befria oss, sägs det ju, så kanske vi är rädda för vår egen frihet.

Vi är rädda för att behöva leta efter och behöva finna oss själva, för att behöva göra vår egen väg i världen, för att behöva leva ett självständigt utan mamma regeringen ståendes där för att hålla oss i våra händer. Vi begär därför säkerhet utan att vara villiga att göra arbetet med att säkra oss själva. Vi begär skydd samtidigt glömmer hur man skyddar eller bevarar de mest värdefulla principer. Hur bra är det egentligen att överleva som samhälle, när de principer som vi håller kära och kämpar för, inte överlever med oss?

Vi lever i ständig rädsla, hukar oss undan ljusskygga fiender, snörvlande under makten, lyder vi maktens varje kommando, alldeles oavsett hur förödmjukande dessa kommandon är och vi hoppas att de kommer att bli klara med oss snabbt och sedan lämna oss ensamma så att vi kan krypa tillbaka in i våra skyddade liv. Men de kommer inte att lämna oss ensamma någonsin igen, de kommer bara att bli mera påträngande. Vi bräker, klagar och gnäller över omständigheterna, men vi tycker att det är så svårt att bara helt enkelt inte lyda, att helt enkelt vägra att gå med på deras planer, att inte följa flocken på väg till vem vet var?

Vi vet att något är fel. Vi kan intuitivt känna detta i våra magar. Det finns en krypande olustkänsla där ute ibland oss, som påverkar varje aspekt av samhället. Detta är rädslan. Detta är oron på baksidan av din hjärna kombinationer lagrade som mönster i hjärnbarkarna när du går vidare med din vardag. Du kanske tror på dig själv, som jag gör, att egentligen ingenting ont kan hända dig. Du har varit en bra person hela ditt liv. Du har arbetat hårt. Du har spelat efter de moraliska reglerna. Men denna känsla i magen växer. Osäkerheten blir en metastas. Du befinner dig i en oro för vad framtiden kommer att medföra. Du kanske inser att du kanske inte är så osårbar trots allt.

Detta har hänt, enligt min mening, genom uträknad och genomtänkt design och jag hävdar dessutom att jag inte ens är först eller ens särskilt ensam längre om att påstå detta.

Det fractional reserve system som finns på plats i den moderna finansiella världen är inte tillkommet av någon slump, det är en utformad strategi för att kanalisera rikedom till ett fåtal privilegierade och extremt rika i en maktelit. Denna elit stjäl det välstånd som vanligt folk skapar och etablerar. De erbjuder ingen konkret produktion i utbyte för detta till gagn för mänskligheten.

Det förefaller därför helt uppenbart för mig, att när de redan är super rika och ändå inte skäms för att ta emot hundratals miljarder, eller till och med biljoner i så kallade räddningsaktioner, att våra barn kommer att tvingas betala tillbaka i generationer, för vad? Ja det är ju inte för barnens skull, så mycket borde alla kunna begripa, det är för deras egen framtida makt.

De i toppen har designat systemet. De kontrollerar alla aspekter av det. De kan manipulera det i princip som de vill. När de ser att folk har räknat ut detta och börjar agera och tävla, då ändrar de reglerna genom politik. De skapar rädsla, hotar vår demokrati med terror lagar och äter sedan upp det samhälleliga välståndet som parasiter.

Det behöver inte vara så här. Vi kan vägra att gå med på deras system. Vi kan insistera på en revision av deras system, vi kan belysa och förklara dessa bedrägerier och avveckla deras monopolställning för att möjliggöra konkurrens för att få in ett mer rättvist system där vanligt folk faktiskt har något att säga till om var till deras pengar går, istället för att som nu gå i en alltmera växande ström till bankerna.

Vi måste sluta vara rädda för att titta på den verklighet som gäller oss alla. Vi måste erkänna för oss själva att vi har spelat fel och sluta vara rädda för vad de ska göra när vi nu påpekar deras moraliska brott. Vi kan sluta leva i den fruktan som de skapar och börja skapa en positiv framtid baserad på kärlek, respekt och förtroende för människan.

Vi måste komma ihåg att vi är ekonomin, du och jag och resten av vanligt folk. Vi är de som skapar verklig välfärd, inte de som skriver ut porträtt av döda kungar, despoter och tyranner på snyggt papper med vattenstämpel. Vi kan sätta upp alternativa system eller konstituera ett statligt kreditsystem, vi kan välja, om vi vill.

Metaller som koppar, silver, guld, palladium, platina, etc. har ett egenvärde. De kan inte skapas ur tomma intet. Det kräver arbetskraft i gruvan och bearbetning av metaller, så de är ett mått på värdet av arbete snarare än ett löfte om betalning och ett mått på skuldsättning. Detta är mera den typ av system behövs för att hålla de giriga från att gå överstyr. Detta är den typen av system som skulle kunna hålla dem i schack och ifrån att skapa den typ av pyramid bluff som vi ser idag.

Saker är dåliga nu och de kommer sannolikt kommer att bli rätt mycket värre innan det blir bättre. Men det betyder inte att någon bara ska banka huvudet i väggen och sedan traska vidare i ullstrumporna. Du har inte längre råd att ignorera problemet. Du kan inte längre bara vara apatisk. Du måste engagera dig, för att lägga din röst på den växande kören som kräver sin frihet. Du måste lägga din röst på de växande massorna som förstår vem som de verkliga makthavarna är och som inte vill se dem fortsätta verka.

Du måste sluta vara rädd för att tala ut och låta dem i toppen veta att du inte längre avser att leva som slav i deras system. De vill att du skall leva i rädsla, men de brukar inte heller sällan själva vara ganska rädda för inte bara dig, för vi är fler än dem och detta vet de om. De vet att om tillräckligt många av oss inser detta faktum och återtar makten vi egentligen har, att de måste ge efter för våra krav. Man kan bara hoppas att detta kan göras på ett fredligt och konstruktivt sätt. Och detta blir därför inte sällan maktens bärande argument.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram