När hungriga vargar börjar jaga.

2011-01-31

Världsomspännande hunger när finansiella system raglar som vore de intoxikerade av för mycket likvider, kommer allt närmare vår trygga och ombonade vardag. I nuläget händer precis det som egentligen hela tiden har varit fullkomligt förutsägbart: I länder i Afrika, Asien och Latinamerika har explosioner av svältkatastrofer och hungeruppror brutit ut.

Världen ser nu utan tvivel början på en svält av bibliska proportioner, vilken egentligen bara är en direkt följd av centralbankernas infama försök att skjuta upp, eller i vart fall styra i tid, sammanbrottet av världens hopplöst konkursmässiga finanssystem, ett system som genom injektioner av ständigt ny likviditet har förskjutit produktion av födoämnen till en mera lönsam produktion av pengar, finanser. Dessa är dock biologiskt sett betydligt svårare att metabolisera för den biologiska människan, än vad många tycks tro.

Om ett världsomspännande uppror och en svältkatastrof som hotar en miljard människoliv, med ett fritt fall ner i en ny och verkligt mörk tid, skall kunna avvärjas, så måste exempelvis denna kriminella förstörelse av livsmedel, till förmån för biobränslen och finansiella vinster omedelbart stoppas, och ett program för en mer effektiv livsmedelsproduktion per geografisk ytenhet och individ startas. Annars lär svälten bara bli värre.

De är alltså mera hungriga nu i Egypten och än värre lär det bli, detta för att rädda dollarvalutan från att haverera, utifrån att Ryssland och Kina har slutit bilaterala avtal om handel i olja utanför Petrodollarsystemet, vilket skapar ett enormt överutbud av dollarvaluta med fallande dollarkurser som oundviklig konsekvens. Den lösning man har funnit ut till detta är således att absorbera detta överutbud i en prisstegring som anges vara grundad på ökade fraktkostnader, utifrån det oroliga läget i Egypten.

Hungeruppror och protester äger nu rum i Liberia, Nigeria, Senegal, Elfenbenskusten, Egypten, Kamerun, Burkina Faso, Mauretanien, Kenya, Mocambique, Uzbekistan, Yemen, Jordanien, Bolivia, Indonesien, Haiti, Guatemala, Nicaragua, Honduras, El Salvador och i ytterligare regioner längs Afrikanska nordkusten. Hur mycket behövs egentligen för att vi skall re-agera?

För många länder och runt två miljarder människor, som sedan två årtionden redan lidit av undernäring, är den för närvarande rådande hyperinflationistiska prisexplosionen, utifrån dess vansinniga systemiska funktion med den enskilda skulden som bärare av värdet av den bildade valutan, så blir detta helt enkelt en ren och skär existensfråga. Så det är inte bara utifrån de matematiska grunderna om skuldmättnad, som gör att finanssystemet kommer att haverera, nu så kommer alltså även rent biologiska omständigheter att vara gränssättande för den finansiella dårskapen.

Även om detta egentligen redan efter utbrottet av slutfasen på kollapsen av det globala finanssystemet i maj 2007, och allra senast Q3 2009 då skuldmättnadspunkten passerades borde ha stått helt klart för alla, att den aktuella svältkatastrofen mycket snart skulle komma att drabba världens fattiga och då framför allt naturligtvis U-länderna, så är nu hungeruppror och prisinflationen på livsmedel plötsligt föremål för otaliga konferenser.

Maktens perspektiv har uppenbarligen inte sällan varit det korta, det vill säga det egennyttiga.

Och som vanligt i stället för att ta upp de verkliga orsakerna, så begagnar sig framför allt finanspressen - från E24 och DI till Wall Steet Journal - av den gamla argumentationen, att för många människor vill äta allt bättre mat. Som en vidare utveckling på Knalleverksamheten, reser nu därför de två gårdfarihandlarna Gates&Buffet land och rike runt, för att inpränta vikten av befolkningsreduktion.

Samtidigt angriper dessa så uttalade Filantroper länder som Inden och Kina, som genom exportrestriktionen försöker skydda försörjningen av den egna befolkningen, och de insisterar fortfarande falskeligen på frihandel, alltså med handelshinder i egennyttosyfte.

I verkligheten handlar detta om att vi omgående borde konkursförklara globaliseringen, som sedan årtionden efter mottot "köp billigt, sälj dyrt" tvingat så kallade lågprisländer att exportera livsmedel, även om inte den egna befolkningen tillfredsställande har kunnat försörjas.

Men heller inte utan betydelse i detta är att användningen av majs, säd, soja och andra jordbruksprodukter för framställning av biobränslen till en stor andel är delaktig i prisexplosionen.

Man måste inte till fullo ge Fidel Castro rätt i allt som han har sagt, för det vore ju milt sagt att gå till överdrift åt andra hållet, för att hålla med om dennes prognos, att försöket att täcka en stor del av energibehovet genom biobränslen, potentiellt skulle kunna komma att kosta tre miljarder människor livet.

Det nu helt uppenbara etanolfiaskot har förtydligat, att inte bara många bilar, utan även miljön och jordbruket inte klarar av bioetanolen.

Tropiska skogar huggs ned och våtmarker torrläggs, och till råga på allt blir djurfoder dyrare. Detta för att folk skall tjäna pengar, som inte ens har ett eget värde! Historien om Midas lärde inte folk tillräckligt.

När någon anför att den "Den förledda miljörörelsen" som ett av mänsklighetens största hot, så har denne, om man betraktar verkningarna med hänsyn till världssvältkatastrofen, med säkerhet förstått ett av de största hoten. Även om detta i sig är ett uttryck för det finansiella vansinnets verkligt höga exponenter, då fördelningen inte sällan sker igenom den ekonomi som beskrivs i finansiella termer.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram