Obama-fi-e-Ring?

2010-12-14

Man kan faktiskt inte låta bli att skratta lite åt Obama been laid in, som nu återigen kallar till sig några av de tyngsta företagsledarna i landet. Med uppmaningen som ska framföras av den vingklippta presidenten som är tydlig i detta: Sluta sitta på tillgångarna, börja investera och anställ på nytt. Till bankerna som sitter på alla pengarna har han ingenting att säga! Man kan lite försynt tycka att företagarna ifråga förmodligen driver företaget med vinstmaximeringssyfte, varför de lika förmodligen inte kommer att ge företagens tillgångar till bankerna för den fina förmånen att hamna i skuld till banken

När pengars värde bygger på skuld, så innebär en skuldavskrivning att pengar försvinner ur systemet, eller omvänt så går en skuld inte att betala av utan att pengarna försvinner. Det går alltså utifrån detta inte att minska statens skuld om inte denna skall antingen försvinna eller övertas av någon annan

Varför inte media då istället beskriver EU som en skuldunion, när valutan faktiskt bildas med skuld som bärare av värdet, det framstår då kanske som lite mera begripligt, liksom vilka ärenden som media rent faktiskt går i detta, antingen de nu begriper detta själva eller inte.

Eller som Publicistklubbens ordförande Ivar Överström, i en politisk debatt 1940 i andra kammaren, så vackert uttryckte detta,

”Vi Tidningsfolk vill ju inte undandra oss skyldigheten att giva regeringen absolut erforderliga medel att skydda legitima och statsvårdande intressen.”

Sedan kan man ju undra vidare utifrån detta, om det egentligen är så särskilt troligt att Tyskland verkligen går med på att göra hela Eurozonen till Tysk statsskuld, före det att de låter Euron kollapsa, tänk det tror jag inte. Att försöka tala om för alla dessa idiotiska reportrar att utan skuld så finns det inga pengar alls, det tycks alltså löna sig föga.

Och javisst, stater kan minska sin skuld, men det betyder bara att någon annan får den lite tveksamma förmånen bära den istället för staten och då vanligtvis antingen medborgarna eller näringslivet i samhället, av vilket ingetdera är någon särskilt progressiv samhällsbyggande tanke. Politiker har som bekant en stark förkärlek för att rädda vårt banksystem. I bästa fall så kan man ju låta något annat land istället bära skulden, genom olika kolonialväldesfasoner eller idag mera konstruktioner av monetärfinansiell struktur, men i en union som i EU där vi ju ändå bara räddar varandra, så spelar detta naturligtvis ingen som helst roll. Samhället befinner sig i skuld och just detta är liksom hela poängen med det här systemet.

Att Obama har lagt sig i, kan alltså både tolkas och ses ur flera olika perspektiv.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.
Carl på social media

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram