SystemeRing

2010-11-02

Jordens befolkningar är nu skyldiga banksystemet så mycket pengar, att trots det faktum att räntenivåerna på dessa skulder har tvingats ned till en nära nog nollnivå, så räcker inte betalningsförmågan hos befolkningarna och den verksamhet som befolkningarna försörjer sig på, till att betala räntorna på de skulder som de har till banksystemet.

Det är utifrån detta mycket fundamentala faktum, så att även om det kan tyckas något sammansatt vid en första betraktelse, så är det de facto på det viset att det rent funktionsmekaniskt inte är möjligt för detta system att fungera vidare framgent, med mindre än massiva skuldavskrivningar eller en negativ ränta.

Båda dessa metoder minskar dock radikalt bankernas tillgångar och de lär ju således också därför vara impopulära hos banksystemet och de individer som för närvarande vinner nyttan på att försöka bevara det innevarande systemet.

Att genom hypotetiska stresstester försöka bevisa att bankerna visst kan härda ut en alltmera växande oförmåga till räntebetalningar och följaktligen ännu så mycket mindre skuldåterbetalningar, hos befolkningarna det är ingenting annat än ett rent vansinne och dumheter.

Att försöka påskina att bankernas nyttotagare/ägare visst står ut med mera av befolkningarnas lidande, är ju ett sådant hånskratt mot alla humanitära värderingar att jag blir irriterad. 

Dessa infantila försök att bevara ett helt vansinnigt system som syftar till att skapa någon form av världsmaktherravälde, genom korrumperade penningsystem som förklätts till att vara kreditsystem, detta alltså genom att privatbanker bildar valuta med egen nytta  av skuldtillgodohavandet, som värdebärare samtidigt som ett statligt värdeansvar kvarstår, det måste omgående fås att upphöra innan det leder befolkningarna till krigets vansinne och umbäranden.

Det är nämligen ingen slump att banksystemet är den största intresseparten i krigsindustrin.

Lösningen på detta är nu lika given som det är uppenbart för den som läser detta, att penningbildningsmekanismen och räntefunktionerna måste hållas helt under statlig kontroll och inte verka för enskild nytta. Vilket är en omskrivning för ett konstitutionellt kreditsytem. Banker kan vidare inte tillåtas att bilda valuta utan måste bedriva verksamheten utifrån de egna medel som de förfogar över samtidigt som samtliga skuldtillgodohavanden förs över till staten och skrivs av i omvänd proporion till det som individerna önskar ha kvar av sina tillgångar i eget sparande.

Detta är den fundamentalt ovillkorliga systemiska lösningen för att nå en långsiktighet och hållbarhet att bygga vidare på.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram