Ringen kallar nu.

2010-11-02

Att bankerna nu föreslår, genom CBOE Merwyn King igår, att de skall sluta med att systemiskt plundra folk genom att skapa valuta med skuld som värdebärare, om de bara får behålla det som de redan har plundrat till sig, det är ju både nonsens samt rent och skärt vansinne. I de djupaste källarhålor borde därför dessa antifilantroper få gott om tid till att begrunda sig själva i stillhet.

Folk måste nu därför omgående förstå att Merwyn King i och med detta öppet erkänner att bankerna skapar pengar ur ingenting, men att han nu som byte föreslår att det skall vara slut med det allkemiska skapandet ur ingenting, men att banksystemet skall få behålla det som de har tillskansat sig genom att sätta folken i skuld. Det är som att bankrånaren lovar att sluta råna och vill ha straffrihet, bara om han får behålla sina tidigare byten.

 

Att avskaffandet av Fractional Reserve Banking föreslås av Centralbanksystemet självt,  detta i sig erkänner även explicit att förespeglingen att riskfri kapitalbildning kan stödjas av riskfyllda tillgångar är ren allkemi. Vidare så erkänner man också i detta att skuld inte kan verka som värdebeständig bärare av värde. Om det finns behov av helt säkra grunder så är det enda sättet som dessa kan tillhandahållas, att kostnader och nytta samordnas fullt ut samtidigt, sådana insättningar kan inte samexistera med riskfyllda tillgångar som bärare av värden i systemet. Tid spelar till sist den rollen att människor inte lever så länge, vilket om inte annat alltid begränsar skuldens värdebeständighet. 

Så idag ser det ut som att ansvaret nu vilar tungt på de som förstår hur det finansiella systemet egentligen beskriver det ekonomiska systemet och hur denna missbeskrivning har kunnat ske genom att skulder skapade i privatbankerna har tillåtits att utgöra valuta och därigenom har skapat en egendomsförskjutning till banksystemet. Det är nu det gäller, mina vänner.

Enkelt uttryckt så har bankerna lånat ut för mycket pengar mot tillgångar som har sjunkit i värde och som nu därför har skapat ett värdeunderskott i ekonomin, och det är dessa förluster som nu måste erkännas fullt ut. Tills dessa förluster är realiserade fullt ut, så kommer ekonomin inte att ha någon som helst möjlighet att gå framåt. Före det att dessa förluster erkänns, realiseras så kommer alla de tillskott som allmänheten gör, hela tiden att fylla på det ställe som har den värsta systemiska bristen först. Alltså kommer inte  QE att leda till att marknaderna får en förbättrad likviditet utan mera till att  bankerna slipper förluster på bekostnad av det allmännas inatser. Inflation är ju givetvis en lite annan aspekt som spelar roll i detta..

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram