Dead man walking 2 day.

2010-10-01

 

En av de mera fantastiska aspekterna av människors liv är vår fanatiska förmåga att frånsäga oss ansvar. När en regering står inför ekonomisk kris, så kommer medborgarna att få höra de politiska ledarna säger saker som "Detta var verkligen inte vårt fel, vi kan ju inte styra den historiska ekonomin. " I verkligheten var krisen givetvis utan tvekan ett resultat av att finanspolitiken och penningpolitikens manipulationer,  effektivt spårar ur den fungerande fria marknaden, i sin tur beroende på att valuta skapas av privata intressen för faktiskt allt annat än främst det allmänna intresset.

En finansiell kris är inte en ekonomisk kris, det är olika saker eftersom det finansiella systemet beskriver det ekonomiska systemet. Detta innebär att dagens finansiella systemkris egentligen "bara" är en resursfördelningsfråga, där banker har ett orimligt stort ägande eller krav på befolkningarna.

När det finns en finansiell kris, vare sig det är i nu eller i framtiden (de kommer att vara där också och de väntar på oss), så har befolkningen fått utbildning i att i sin ignorans vända sig till sina ledare och skrika "gör något!" I sin tur har sedan regeringschefer betingats att reflexmässigt erbjuda en rad smärtfria lösningar, av vilka ingen gör någonting för att lösa det ursprungliga problemen. En skattesänkning eller ett stimulanspaket , båda med lånade pengar , erbjuds till offentligheten- som sedan väljer att acceptera eller att förkasta, detta bygger på felaktig information eller media - hype. Detta är tyvärr inte någon dystopisk roman, men det är även tyvärr den verklighet vi i den moderna världen nu lever i.

Ingen märker att regeringen sådde fröna för den enorma röran samhället befinner sig i , och ännu färre människor märker att medan "fixandet" av systemet pågår, så är väl det som regeringen och dess kumpaner ägnar sig åt närmast att betrakta som att de ser om sina egna hus, de ser ju i varje fall inte om några allmänna hus, för att vara lite putslustig.

Utan regeringarnas benägna politiska bistånd, så skulle givetvis inte detta rena plundrarsystem ha någon som helst möjlighet att fortleva, huruvida detta sedan sker av det ena eller andra skälet, det spelar måhända inte någon avgörande roll för samhället i stort det blir ju lika illa i vilket som av dessa fall. Så det är därför kanske inte så stor idé att fördjupa sig i en tankemässig idédebatt, om huruvida detta sedan har skett med någons goda minne eller uppsåt. Att diskutera var ansvaret skall ligga för det förgångna, framför att tillse att framtiden blir den bästa möjliga, är precis som frånhändandet av ansvar, någonting som den som förstår sig på maktspel väl vet att utnyttja. Verkligheten är ju trots allt att vi aldrig någonsin kommer att leva i någon annan tid en nutid, varför framtiden inte får komma efter historien i en betraktelse, utan måste betraktas utifrån historien, den nyansen utgör en måhända liten, men likafullt totalt avgörande skillnad för tolkningen. 

Alltså gäller det att få det allmännas fokus att riktas mot en brännpunkt som har historiska parametrar som ingångsvärden och som slutar i nuet, för att folk inte skall ägna sig så mycket åt tankar på vad och det som komma skall. Och i det falla som folk funderar eller känner en osäkerhet inför det kommande, så skall de inte tänka så mycket själva, utan mera som små barn börja ropa på sin ledare för att komma och lösa problemen åt dem.

Att kräva ansvar nu blir ovillkorligen att inte bry sig om framtiden.

Men för att individen skall börja leva så måste den börja att känna och att känna det kräver på sikt alltid att man tänker själv.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram