Kost-rådande

2010-09-30

Viktrelaterad ohälsa-  är ju ett ganska komplext problem. Om ni frågar mig - en gammel sportfåne med ett utpräglat intresse för sin egen kropp - så vet vi ju att det åtminstone ur minst ett perspektiv, handlar om obalanser, med den bakterieflora som vi härbärgerar i våra kroppar.

Det finns tydliga tecken på att även detta kan vara fallet för andra sjukdomar än fräthål i tänderna, utifrån syraattacken när vi har ätit på grund av att maten tar vägen någonstans efter det att den har lämnat munnen.

Hela mag-tarmkanalen inuti kroppen, såväl som  vår hud på utsidan av kroppen, är som bekant täckt av mikroorganismer. Vi får alltså tillväxt av de stammar av mikroorganismer som kan tänkas trivas i den miljö våra kroppar erbjuder. Tar vi alltså tex. in mycket kolhydrater i tid och otid så odlar vi fram en mycket ogynnsam flora i munnen avseende tandhygienen. Detta gäller med stor säkert även längre söderut i magtarmsystemet även om det på dessa platser kan gälla andra former av mikroorganismiskaklimatförändringar, ett bra ord!

Att sedan avfallsprodukter, metaboliter och toxiner som dessa bakterier ger kan komma att påverka vår hälsa är inte så svårt att föreställa sig! det är som vilken mikrobiologisk klimatförändring som helst.

Därför bör vi nog ganska omgående  koncentrera oss än mera på livsstilsval. Hur vi kan leva i harmoni med både oss själva och våra mikroorganismer samtidigt som vi upprätthåller en själslig balans och en balanserad tillvaro på jorden.

Att tex med diverse kemiska preparat (sk. läkemedel) gå in och försöka korrigera den obalans i mikrofloran som vi genom vårt leverne har skapat betingelser för, är därför en väg dömd att misslyckas, om vi inte bryter beteendet så skapas bara andra obalanser.

Faktum är att vi ovillkorligen nu står inför ett paradigmskifte inom traditionell medicin. Ställ därför snarast om ni inom sjukvården. Börja se lite mer holistiskt på individen - det finns inga kostråd som passar alla- alla individer har levt olika liv och har skapat olika biokemiska betingelser i sina kroppar. 

Det finns heller inga absoluta quickfix metoder när systemet signalerar tilt. Sluta leta efter mer läkemedel - koncentrera forskningen till hur vi bäst lever i harmoni med vår egen kropp och planet.

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Norberg.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram