An animal n-ever seen be 4 u.

2010-08-31

Hyperinflation är inte en förlängning eller en förstärkning av inflationen . Inflationen och hyperinflation är två mycket olika djur. De ser möjligen samma ut - eftersom det i båda fallen handlar om att valuta förlora sin köpkraft - men de är likafullt inte detsamma.

Inflationen är när ekonomin blir överhettad : Det är när en ekonomis förbrukningsvaror ( arbetskraft och råvaror ) är så efterfrågade på grund av ekonomisk tillväxt, alltså utbud av pengar eller en expansiv kreditmiljö, att förbrukningsvaror stiger i pris. Detta tvingar alla varor och tjänster att stiga i pris också, så att producenterna kan hålla jämna steg med kostnaderna. Det är i huvudsak ett efterfrågestyrt fenomen.

Hyperinflation är förlusten av tron på valutan. Priserna stiger i en hyperinflationsmiljö precis som i en inflation , men de ökar inte för att folk vill ha mer pengar för sitt arbete eller för sina råvaror , de ökar eftersom människor försöker ta sig ur den rådande värdemätande valutan. Det är inte att de vill ha mer pengar - de vill ha mindre av valuta : Så de kommer att betala något för ett bra alternativ som inte är denna valuta.

Gissa varför detta kommer upp här och nu?

Visa ditt stöd till det informationsarbete Carl genomför

Swish

Scanna QR eller skicka till 076-118 25 68. Mottagare är Caroline Engström.

Patreon

Här kan du visa ditt stöd genom att bli månadsgivare på Patreon.

Swish

Bidra genom att Swisha till 076-118 25 68, mottagare är Caroline Engström.

De Fria

Besök folkrörelsen som jobbar för demokrati genom en medveten och upplyst befolkning!
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram